Partisini kurduğu günden beri ilimizi pek çok kez ziyaret eden, en görkemli mitinglerini İzmit’te gerçekleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün bir kez daha şehrimize geliyor. Perşembe Pazarı alanındaki miting saat 15.00’de başlayacak. Miting için vatandaşlar Perşembe Pazarı alanını doldurmaya başladı.

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’In katılacağı miting için AKP Teşkilatları tüm hazırlıklarını tamamladı. Saat 15:00’de başlaması planlan miting için alan bayraklarla süslendi. Miting için çok yoğun güvenlik önlemi alındı. Perşembe Pazarı alanına çıkan tüm yollar tarife kapatıldı. Miting alanını çevresine çok sayıda polis ekibi konuşlandırıldı. Binaların çatılarında ise keskin nişancılar beklerken polis helikopteri de havadan güvenlik önlemi aldı.

FISKİYELİ SİSTEM

Havanın çok sıcak olması hesap edilerek Perşembe Pazarı alanında fıskiyeli soğutma sistemi kuruldu. Miting alanında 100 bin bardak su, 32 bin 500 bez şapka, 20 bin kağıt şapka, 20 bin Erdoğan yazılı tişört, 20 bin Türk Bayrağı, 28 bin Erdoğan yazılı bayrak. 25 bin adet yelpaze dağıtılacak. 250 partili gencin görev yapacağı miting alanında 10 yataklı Revir Çadırı kurulacak, 11 ambulans ve 70 sağlık görevlisi alanda hazır bulunacak. İzdiham ve güneş çarpmasına karşında merdivenli koridorlar ayrıldı, rahatsızlıklar için bu alandan sedye ile taşınacak. Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı havaalanında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları karşılayacak. AKP İl Başkanı Civelek, miting alanında bulunacak.  

Başbakan Erdoğan, havayoluyla Cengiz Topel Havaalanı’na gelecek Saat 15.00’te İzmit Perşembe Pazarı alanında konuşmasını yaptıktan sonra, saat 18.00’de İstanbul Maltepe’de yapacağı miting için Outlet Center yanındaki atletizm pist alanından ilimizden ayrılacak.