5 Ekim 2014 Pazar günü Bulgaristan’da erken genel seçimler yapılacak. 240 üyeli Bulgaristan meclisine milletvekili seçimlerinde Türkiye’de yaşayan yaklaşık 500 bin çifte vatandaş, bu seçimlerde Bulgaristan’a gitmeye gerek kalmadan, Türkiye’de kurulacak seçim sandıklarında oy kullanabilecek.
 
Bu konuda Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu oy kullanma hakkına sahip vatandaşlarımıza çağrıda bulundu:
 
“5 Ekim pazar günü, Türkiye’de 136 sandıkta oy kullanılabilecek. Kocaeli’de de 10 sandıkta hemşehrilerimiz oylarını kullanabilecek. Kurban Bayramının ikinci günü gerçekleşecek seçimlerde, Bulgaristan’ın demokratik hayatına katkımızı ihmal etmeyelim. Bulgaristan’daki demokratik sürece dâhil olduğumuzu oyumuzu kullanarak gösterelim. Zira bizler Türkiye’de yaşasak da Bulgaristan ile bağlarımız güçlü, akrabalarımız, anne-babamız, kardeşlerimiz orada yaşıyor. Bizler de sık sık oralara gidiyoruz. Bulgaristan’ın sosyal, ekonomik hayatında yer almamız gerektiği gibi siyasi hayatında da yer almalıyız. Bunun için benim bir tek oyumdan ne olur? Demeyelim! Oyumuzu kullanalım” diyen Çolakoğlu, 5 Ekim Bulgaristan Milletvekili seçimlerinin Bulgaristan’da yaşayan Türklerin geleceği için, Bulgaristan halkının refahı için hayırlı olmasını temenni etti.
 
     
    Oy kullanma saati
     
    5 Ekim Pazar günü yapılacak seçimlerde oy verme işlemleri, sabah saat 07.00′da başlayacak ve oy verme işlemleri akşam 19.00′a kadar devam edecek. Saat 19.00′da kuyrukta, oy vermek için bekleyenler var ise en geç saat 20.00′a kadar bu kişiler de oylarını kullanabilecek.
     
     
     
    Oy kullanabilmek için gerekli belgeler
     
    Oy kullanabilmek için Bulgaristan kimlik kartı (Liçna Karta) veya Bulgaristan pasaportunu vatandaşlarımızın yanında bulundurmaları gerekiyor. Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşlar kendilerine en yakın sandıkta oy kullanabilirler. Bunun için oy kullanacakları sandık kuruluna bir dilekçe vermeleri gerekiyor. Bu matbu dilekçeler Sandık kurullarında hazır bulunmaktadır. Vatandaşlar bunlara kimlik ve adres bilgilerini girdikten sonra imzalayarak sandık kuruluna verecek ve oyunu kullanabilecektir.
     
     
     
    KOCAELİ’DE KURULACAK SANDIKLAR
     
    NO İLÇE OKUL ADI SANDIK SAYISI
     
    1 İZMİT Namık Kemal Anadolu Lisesi 1
     
    2 DERİNCE Yenikent Anadolu Lisesi 1
     
    3 KÖRFEZ Körfez Anadolu Teknik ve End. Mes Lisesi 1
     
    4 GEBZE Kroman Çelik İlköğretim Okulu 4
     
    5 ÇAYIROVA Şekerpınar Hanife Soykan İlköğretim O. 2
     
    6 DARICA Darıca Anadolu İmam Hatip Lisesi 1