Bu yıl ilki gerçekleştirilen  programda Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu,Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve KOÜ Rektörü Prof.Dr.Sezer Şener Komsuoğlu  protokol konuşmalarını gerçekleştirdi. Programa ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, daire başkanları ve üniversiteden öğretim görevlileri ve KİMEDER Genel Başkanı Zeki Gedikoğlu katılım gösterdi. 
 
O SESLER AKLIMDAN ÇIKMIYOR
Açılış konuşmasında KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu söz alırken, “17 Ağustos’u yaşayan insanlardan biriyim, sel ve yangın gibi felaketlerin çaresi varken depreme hiçbir şekilde çare yok” diyerek sözlerine başladı. Komsuoğlu , “Anlatacak birçok şeyimiz var fakat ambulans ve siren sesleri aklımdan gitmiyor. Bu tip toplantıların duyarlılık açısından çok büyük önemi var. Artık Kocaeli olarak depreme çok duyarlıyız. Büyük afetler karşısında Büyükşehir’in planlı ve projeli çalışmaları sayesinde acılarımızı unuttuk. 17 Ağustos bize proje üretmeyi öğretti. Proje kelimesini depremle öğrendik’’ ifadelerini kullandı.
 
HEPİMİZİN BU İŞTE SUÇU VAR
Programda ikinci konuşmacı olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “17 Ağustos’u kendi ellerimizle hazırladık ve bu felaketin yapımcısı olduk. Toplum olarak hepimizin suçu var. Hepimizin bu gerçekte payı var. Biz Kocaeli olarak 17 Ağustos felaketinden önemli dersler aldık.Yargıda soruşturması devam eden yapılar devam ediyor. Kocaeli’mizi gelecekte deprem için hazırlıklı hale getirmeye devam ediyoruz. Bu programlarla bir deprem bilinci oluşturacağız’’ diye konuştu.
 
AKILSIZLIKLA BEDEL ÖDERİZ
Programda son olarak konuşan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Depremde hayatını kaybeden tüm insanları anıyoruz. Bir daha böyle acıları yaşamamamız için hazırlanan bu ‘bilinç’ programında bizim artık fikirleri tartışmamız gerekiyor. Genellikle ve özellikle olayları konuşmak kolaya geliyor. O yaşanan olayları bir daha yaşamamak için insana dayalı kayıpların bir daha yaşanmaması için deprem için büyük projelere ihtiyacımız var. Aklı biz ihmal etmiyoruz, bu meselelerde aklımızı inkar ediyoruz. Akılsızlıkla bu can ve mal kaybı yaşatan bedelleri ödemeye devam edersiniz’’ ifadeleriyle dikkat çekti.
 
TİŞÖRT DAĞITTILAR
Protokol konuşmalarının ardından Milletvekili İlyas Şeker, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, KOÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Şerif Barış ve Yrd. Doç. Dr. Özkan Coruk, Hacettepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Baki Öztürk, İTÜ Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü Seda Kundak, KOÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Yarımcısı Yrd. Doç. Dr. Ersan Koç katılımcı sunumlarıyla programa bilgi sağladı. Deprem bilincini arttırmak amacı ile düzenlenen liseler arası deprem konulu slogan yarışmasında dereceye giren sloganların basılı olduğu tişörtler dağıtıldı.