Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı, yaz sezonu yaklaşırken, Türkiye sahillerinde deniz suyu kalitesi ile ilgili ayrıntılı bir çalışma yaptı. Açıklanan rapor, ilimizdeki plajlar konusunda ezber bozacak nitelikte görülüyor.  

KANDIRA SAHİLLERİ RİSKLİ

Resmi rapora göre ilimiz Kandıra sahillerindeki plajların önemli bir bölümünde deniz suyu kalitesi kötü. Bu bölgelerde deniz suyunda çeşitli bakteriler tespit edildi. Rapora göre, bu bölgelerde denize girmek sağlık açısından çok büyük risk içermiyor. Ama deniz suyundaki mikroplar, insanları hasta edebilecek türden. Karamürsel Plajı bölgesinde de deniz suyu kirli çıktı. Kerpe, Seyrek, Ereğli ve Bayramoğlu bölgesinde ise, deniz suyu temiz çıktı.

 İLİMİZDE YAZIN DENİZE GİRİLEBİLECEK BÖLGELER

Kerpe, Seyrek, Ulaşlı sahili,  Karamürsel Ereğli sahili,  Karamürsel Ereğli Defne sahili, Gebze Tübitak MAM sahili, Darıca sahili, Bayramoğlu Halk Plajı, Bayramoğlu Ada sahili.  

İLİMİZDE DENİZ SUYU  KALİTESİ KÖTÜ BÖLGELER  

Kandıra Bağırganlı, Sarısu, Kumcağız, Kovanağzı, Cebeci, Kefken, Dilovası, Tavşancıl sahili, Başiskele sahili, Karamürsel Altınkemer Plajı.