Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Solaklar yolu üzerinde hizmet veren İzmit Mezbahası’nda Kurban Bayramı’ndaki büyük ve küçükbaş hayvan kesim ücretleri belirlendi. 2014 yılı kurban kesim ücreti büyükbaş 180 TL, küçükbaş için 45 TL olarak ücretlendirildi. Kurban vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşların daha kaliteli hizmet alabilmeleri için bu yıl kurban sırası internet üzerinden verilecek. İzmit mezbahasında internet üzerinden kurban sırası alma işlemi 25 Eylül Perşembe günü başlayıp, 2 Ekim Perşembe günü mesai bitimine kadar devam edecek.
 
SIRA İNTERNETTEN ALINACAK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesi www.kocaeli.bel.tr üzerinde aktif olacak penceredeki formu eksiksiz doldurarak ön kayıt işlemini tamamlayan vatandaşlara, sistem tarafından otomatik numara verilecek. Kurban Bayramı öncesinde İzmit İlçe Müftülüğü’nce belirlenen banka hesabına yatırılan kurban kesim bedelini belgeleyen banka dekontu ile Çözüm Masası’na gelen vatandaşlarımızın görevli personelce kesin kaydı yapılacak ve ön kayıt esnasında sistem tarafından otomatik olarak verilen sıra numarası geçerli olacak. İnternet ortamına aşina olmayan ya da kullanmakta zorluk çeken vatandaşlara Çözüm Masası’nda görevli personel tarafından destek verilecek.
 
HAYVAN YAKALAMA TİMLERİ EĞİTİM ALDI
Kurban Bayramı’nda ilçe belediyeleri tarafından kurulacak hayvan yakalama ekiplerine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mezbahalar Müdürlüğü personeli veteriner hekim Nuri Aydın tarafından eğitim verildi. Kontrolden çıkarak kaçan kurbanlık hayvanların yakalanması ve zapt edilmesi konusunda görev yapacak personele detaylı bilgi aktarıldı. Kurban Bayramı’nda ilçe belediyelere bağlı olarak görev yapacak hayvan yakalama timleri eğitimlerinin ardından tüm hazırlıklarını tamamladı.