Bir çok Arap, bölgemizde boy gösteriyor. Özellikle hafta sonları Kartepe bölgesinde neredeyse Araplar’ın istilasına uğramış gibi bir görünüm ortaya çıkıyor. Maşukiye ve çevresi Araplar’dan geçilmiyor. Bu istilayı gören yöneticiler Araplar’ın bölgeye yatırım yapacağını düşünüyorlar ama onlar sadece gezmeye geliyor, yatırımı da İstanbul ve diğer büyük illere yapıyor. İlimizdeki konut sektörü de beklemeye devam etsin.
 
NE VERİYORUZ Kİ?
Araplar yatırım yapıyor ama onları yolunacak kaz gibi görmek büyük hata. İlimizdeki bir çok konut üreticisinin hayali Araplar’a konut satmak ama görünen o ki sadece hayalden öteye gitmiyor. Bu sadece konut üreticisini ilgilendirmemeli. Bu özellikle bizim ilçe belediye başkanlıklarını da ilgilendirmeli. Sadece ‘Araplar bölgemizde’ demekle olmuyor. Bir çok belediye kendilerini tanıtmak için çaba sarf ediyor. Peki, bizimkiler ne yapıyor ?
 
NEYİ TANITIYORUZ Kİ?
Kandıra bölgesinde hangi konut projesini Arplar’a pazarlayabilirsiniz? Kartepe’de üç-beş balık yenilecek, kahvaltı yapılacak yerlerin dışında ne tür projeler için yerel yöneticilerle birlikte çalışma yapabiliyorsunuz? Başiskele’de 2000 yıllık kaplıcaların varlığını ve çevresindeki doğal güzellikleri kaç Arap yatırımcı biliyor? Varsa yoksa Arap yatırımcı! Bu tür dengesiz örnekler çoğaltılabilir.
 
İLGİLERİ NEDİR?
İstanbul’da sadece Arap yatırımcılarına yönelik konut fuarı yapıldı. Dolarlar havada uçuştu. Milyon dolarlık evler kapış kapış gitti. Peki, ya bizde? Hangi belediye böyle bir bağlantı için çalışma yaptı? Onlara sorsanız hayal derler! Peki hayal edelim “Kartepe Arap Konut Fuarı” veya “Bahçecik Arap Yatırım Fuarı” yada “Kerpe Arap Yatırım Sempozyumu.” Bunların hangi size uzak? Bunların hepsi olabilir ama vizyon meselesi dedik ya!
 
ORGANİZASYON İŞİ
Kocaeli konut sektörü dört gözle Arap yatırımcılarını bekleye dursun, Araplar yatırımı zaten yapıyorlar. Bu iş oturduğunuz yerden olmaz. Organizasyon yapılmalı. Bu konuda çok uzman Arap yatırım danışmanları var. Yazın sünnet organizasyonun yanında, Arap yatırımcıya hitaben organizasyon da yapabilirsiniz. Belediyeler bu işin öncüleri, inşaat firmalarının da yönlendiricileri olmaları gerekiyor. Yoksa ‘Birileri yer, birileri bakar’ olur.
 
HAYALİ ARAP YATIRIMCILAR
Gerçekten ülkemizde gerçek konut Arap yatırımcısı var. Bunları bölgemize çekmekte sizin, yani bizi yönetenlerin işi ama onlar da kafalarını kumdan bir çıkarsınlar. Bölgemize gelecek her yatırım bizim için büyük önem taşıyor. Hadi; Kartepe, Kandıra, Başiskele, Gölcük birlik olun ve Arap yatırımcısını elinizdeki doğal güzellikleriyle yatırıma teşvik edin.