Kocaeli Kadın Platformu üyeleri tecavüze uğrayan B.K’nin duruşması öncesinde Kocaeli Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Eğitim Sen Kadın Sekreteri Çağla Aslan tecavüzcülerin yasalarla devlet tarafından güvenceye alındığını söyledi. Platformun açıklama yaptığı sırada B.K ile ilgili davanın 11 Kasım tarihine ertelendiği öğrenildi.

TACİZDEN SONRA TECAVÜZ

Çağla Aslan, 2 yıl önce 14 yaşındaki B.K.’nin akrabası Erdinç K. tarafından tacize uğradığını, bir yıl tutuklu kalan bu şahsın geçen ayki duruşmada serbest kaldığını hatırlattı. Aslan, B.K.’nin kısa süre sonra aynı okulda okuduğu sınıf arkadaşını babası tarafından tecavüze uğradığını söyledi,  “Ailenin şikayeti üzerine yakalanan tecavüzcü Fevzi K. tutuklanmıştır. 1 yıldır tutukluluğu dem etmektedir. Her duruşmada tecavüzcünün aklanması yönünde karar alınmaya çalışıldığına şahit oluyoruz. En son davada da adli tıp raporu eksikliği ile erteleme kararı verildi. Hükümetin ‘cinsel suçlarda ceza yaptırımı arttı’ propagandası ile yaptığı yasa tasarısından sanık lehine düzenlemeler çıkmıştır.” dedi.

TECAVÜZCÜLERE ÖDÜL GİBİ CEZA

Gölcük’te 29 kişinin tecavüzüne ve cinsel istismarına uğrayan 13 yaşındaki Ö.Y.’nin tecavüzcülerinin çoğunun serbest bırakıldığını hatırlatan Çağla Aslan, şunları söyledi: “Tecavüzcülerin cezalarının adeta ödül niteliğinde olması bize erkeklerin nasıl korunduğunu göstermektedir. Kocaeli Kadın Platformu olarak kadına şiddet, taciz ve tecavüz davalarının takipçisi olmaya ve erkekten yana kararlar verilmemesi için adliye önünde nöbetteyiz. Ö.Y.’nin de B.K.’nın da tecavüzcülerinin aklanmaması için davaların takipçisi olmaya ve erkekten yana yargıyı teşhir etmeye devam edeceğiz. Erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz”