Kocaeli’de polis ve jandarma bölgesinde bayram süresince meydana gelen trafik kazalarında 3 kişi hayatını kaybederken 130 kişi yaralandı.

Bayramda yine yollar kan gölüne döndü. Türkiye genelince meydana gelen trafik kazalarında 108 kişi hayatını kaybederken, 4 bin 2 kişi yaralandı. Kocaeli genelinde diğer bayram zamanlarına göre kazalar azalansada yine can kayıplarının önüne geçilemedi. İlimizde polis ve jandarma bölgesinde bayram tatili süresince toplam 60 kaza meydana geldi. Bu kazalarda 3 kişi hayatını kaybederken, 130 kişi yaralandı.

3 ÖLÜMLÜ KAZA

Ölümlü kazlarının biri Gebze’de meydana gelmişti. Bayramın ikinci günü Gebze’de meydana gelen kazada Birol Sade, otomobilini kontrolü kaybetmiş, aydınlatma direğine çarpan otomobilide hayatını kaybetmişti. Bir diğer kaza ise D-130 Karayolu Vezirçiftliği mevkiinde meydan geldi. Bayram ziyaretine giden bir ailenin içinde bulunduğu otomobil beton bariyere çarpmış kazada Musa Bilgin ölürken 5 kişi yaralanmıştı. Kandıra’da meydan gelen kazada ise bir traktör ile otomobil çarpışmış, kazada ağır yaralanan Fahri Kuzu hastanede hayatını kaybetmişti.

BEŞ AYDA 17 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Kocaeli’de yılın ilk beş ayında 2677 kaza meydana geldi. Büyük çoğunluğu maddi hasarlı kazaları oluştursa da bu kazalarda 17 kişi hayatını kaybederken 2 bin 058 kişi ise yaralandı. 2013 yılında ise toplam 3 bin 276 kaza meydana geldi. Bu kazalarda 64 vatandaşımız hayatını kaybederken, 5 bin 640 kişi ise yaralandı.

ÇOK AZ CEZA

Bayram süresinde en dikkat çekici olan olay ise kesilen trafik cezalarıydı. Bayram süresinde trafik ekiplerini kestiği ceza yaklaşık 4 bin oldu. Normal günlerde bile bu tutarın çok üstünde ceza kesilirken trafik ekiplerinin bayram süresi boyunca çoğunlukla TEM ve D-100 Karayolu’nda olması sebebiyle cezaların çok az oranında oldu.