Değişim hareketine Kocaeli’de ilk imzayı veren, bu nedenle de MHP İl Başkan Vekilliği görevinden el çektirilen, sonrasında ise değişim hareketinden kendince haklı gerekçelerle kopan Erkan Azeri, kısa bir süre önce kesinleşmiş cezasını çekmek üzere cezaevine girmişti. Bir aya yakın bir süredir cezaevinde olan Azeri’yi, bu süreçte sevenleri yalnız bırakmadı. Azeri’nin ziyaretine sıklıkla giden isimlerin başında ise İl Başkanı Aydın Ünlü geliyor. 


Erkan Azeri cezaevinde ancak şu sıralar adı sıkça gündeme geliyor. Azeri’nin cezaevine girmesine, sosyal medyada dolaşan bir twitin neden olduğu öne sürülmüş, hedefe ise MHP Kocaeli eski Milletvekili Lütfü Türkkan konulmuştu. Kocaeli Havadis adlı bir twitter adresinden Azeri’nin kesinleşmiş cezası olmasına rağmen elini kolunu sallayarak dolaştığı Vali Hasan Basri Güzeloğlu’na şikayet edilmişti. Bu adresin Türkkan’a ait olduğu öne sürülmüş ancak Türkkan, bu iddiayı Facebook’ta yaptığı bir paylaşımla isim belirtmeden yalanlamıştı.


41havadis.com’un edindiği bilgilere göre MHP Kocaeli eski milletvekili Lütfü Türkkan’ın yalandığı gibi olmadığını kanıtlayan belgelere ulaştı.


Lütfü Türkkan, Kocaeli Havadis ismini 28.12.2015’de 2015/107903 başvuru numarası ile ismin marka başvurusunda bulunduğunu, kocaelihavadis.com.tr domain adresini de 5.1.2016’de beş yıllık olarak aldığını da belgelemeyi başardık. 


MHP Kocaeli siyasetinde değişim hareketinin baş ismi olan MHP eski Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın açtırdığı iddia edilen Kocaeli Havadis isimli twitter hesabını MHP lideri Devlet Bahçeli’yi destekleyenlere karşılık kullandığı böylece ortaya çıktı. 

Basın olayına Kocaeli Havadis isimli twitter hesabı ile başlayan Türkkan, hesabından her yerel gazetenin yapması gereken haber aktarmak yerine MHP’yi dizayn etmeye çalışması MHP'liler tarafından sert eleştirileri de gündeme getirdi.

Lütfü Türkkan, milletvekili olduğu dönemde sosyal medyada herkesin büyük bir merakla takip ettiği Fuatavni'nin kim olduğunu bildiğini duyurmuş. İddiasına göre fotoğrafı bile vardı. 'Az sonra açıklayacağız' diyerek tüm ilgiyi üzerine çekmeyi başarmıştı ama  kısa sürede herkesle kafa bulduğu ortaya çıkmıştı. 
 
Fuatavni'nin kim olduğunu bulamayan Lütfü Türkkan meğer Kocaeli'nin Fuatavni'si olmuş...

 

kocaeli havadis adlı twitter hesabının bazı paylaşımları;

MHP'nin tartışılan il başkanı @Aydinunlu_'yü terkeden edene. Ünlü, git gide yalnızlaşıyor. İl yönetimi beş kişiyle toplanıyor. @LutfuTurkkan

— Kocaeli Havadis (@kocaelihavadis) 23 Haziran 2016

MHP Kocaeli'nde Devlet Bahçeli telaşı.. 2 Temmuz'un kalabalık olmasına çalışıyor cahil adam. Bedava yemek için gelenler dışında rağbet yok.

— Kocaeli Havadis (@kocaelihavadis) 29 Haziran 2016

Cahil aydın yeni ekmek teknesini buldu. Kurultay ister mi bu?https://t.co/nNCbE4rXbq

— Kocaeli Havadis (@kocaelihavadis) 6 Temmuz 2016

Gazete tirajlarının bu kadar yerlerde sürünmesinin ardında en büyük suçlu okuyucu değil, bizzat gazete yöneticileri.

— Kocaeli Havadis (@kocaelihavadis) 14 Haziran 2016

Gazetelerin bir iki tanesi interneti geç de olsa farketti. Çok amatörce de olsa @bizimkocaelicom gazetesi bu konuda hepsinden daha başarılı.

— Kocaeli Havadis (@kocaelihavadis) 14 Haziran 2016

Kentimizde internet gazeteciliği yapmaya çalışan bir kaç iyi niyetli arkadaşımızın yaptığı sitelerin başarılı olduğunu söylemek çok zor.

— Kocaeli Havadis (@kocaelihavadis) 14 Haziran 2016