Taraftar görülmeye değerdi
Adım adım şampiyonluğa yürüyen Kocaelispor, bir virajı daha kayıpsız döndü. Yeşil siyahlılar sahasında Büyükçemece Belediyespor ile karşılaştı. İlk 45 dakika boyunca etkisiz bir oyun segileyen Kocaelispor’un kalesinde devleşen Kılıçaraslan farkı önledi. Taraftar ise görülmeye değerdi. BAL’da taraftar rekoru kırmak için yola düşen Kocaeli halkı, bunu da gerçekleştirdi.
 
Helikopter kamera kayıtta
İsmetpaşa Stadyumu son günlerinde Kocaelispor efsanesinin tarihi günlerinden birine daha tanıklık etti. Belki de yıllar sonra İsmetpaşa Stadyumu’nun tribünlerinden tamı tamına 20 bin 745 taraftar vardı. Kocaelispor yönetimi bu tarihi anı kayıt altına almak için helikopter kamera kiraladı. Ve Kocaelispor taraftarı, Bölgesel Amatör Lig’de seyirci rekorunu kırdı.
 
Kılıçarslan devleşti
Maça gelince. İlk yarı boyunca organize olmakta sıkıntı yaşayan Kocaelispor, adeta öldü öldü dirildi. İlk dakikalardan itibaren Kocaelispor kalesine yüklenen Büyükçekmece Belediyespor, ilk 45 dakika boyunca dört tane yüzde yüzlük gol pozisyona girdi. Kaleci Kılıçarslan tecrübesi ile kalesinde devleşerek gole izin vermedi. İlk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı.
 
Kadir çizgiden çıkardı
Karşılaşmanın ikinci yarısında Sinan oyuna girdi. İleri uca hareketlilik getiren Sinan, rakip defansı dağıttı. Açtığı koridordan yararlanan Burak Özbakır, Burak Süleyman’ın pasını değerlendirdi ve Kocaelispor 1-0 öne geçti. Bu golün hemen ardından gelişen Büyükçekmece Belediyespor atağında Kadir Gezer, Kılıçarslan’ı da geçen topu çizgiden çıkarttı.
 
Gözler Çarşamba gününde
Karşılaşmanın son bölümlerinde oyun soğusa da Kocaelispor taraftarı yüsreği ağzında bir maç izledi. Doksan dakika sonunda sahadan üç puanla ayrılan Kocaelispor, hem zirvedeki yerini korudu hem de rakipleri ile arasındaki puan farkını. Şimdi gözler Çarşamba günü oynanacak olan Babaeski-Arnavutköy Belediyespor ve Anafartalar-Teklirdağspor karşılaşmasına çevrildi.