Kocaelisporlu taraftarların internet üzerinde bir araya geldiği “Başka Kocaelispor yok” facebook sayfasında paylaşılan bir gazete kupürü herkesi duygulandırdı. Kapatılan Bastaş eski müdürü Hans Roos’un İzmitli eşi Sevda Ross tarafından paylaşılan 19 Haziran 1976 yılına ait haberde, Kocaelispor için 5000 TL bağışın nasıl toplandığı anlatılıyordu. 1325 üyesi bulunan internet grubunda Sevda Roos’un paylaştığı ileti tıklanma rekoru kırdı. “Roos’ların veda partisinde Kocaelispor için 5 bin lira bağış toplandı” haberinde şunlar yazıyordu:

38 YIL ÖNCEKİ HABER

“Önümüzdeki hafta sonunda Türkiye’den ayrılacak olan Bastaş Fabrikası’nın Hollandalı Müdürü Hans Roos ve eşi Sevda Roos’un Değirmendere Çınar Oteli’nde verdikleri veda partisinde Kocaelispor için 5 bin lira bağış toplanmıştır.

SEVDA ROOS KALECİ OLDU

Bastaş Müdürü Hans Roos’un Türk eşi Sevda Roos, veda partisinin yapıldığı salonda bir ara üzerindeki tuvaleti çıkarıp kaleci kıyafeti giymiş, daha sonra mini kaleye geçip, “var mı bana penaltıdan gol atacak?” diyerek davetlilere kendisine penaltıdan gol atmaları halinde her gol başına 100 lira Kocaelispor’a teberru (bağış) edeceğini açıklamış, buna karşılık çektiği şut gol olmayanın da aynı şekilde Kocaelispor’a 100 lira vermesini önermiştir.

Sevda Roos’un alkışlarla karşılanan orijinal teklifi üzerine davetliler sıra ile penaltı çekmişler, gol olan şutlar için Bayan Roos, gol olmayan şutlar için de penaltıyı çekenler 100’er lira vermişlerdir.

Bayan ve Bay Roos’ların Değirmendere’deki veda partilerinde 200’e yakın Türk ve ecnebi (yabancı) davetli katılmış, Roos’lar misafirlerine büyük ilgi göstererek bir kez daha dostlarının kalplerini fethetmişler, bu arada Türkiye’den ayrılmadan önce Kocaelispor’a da kendi buluşlarıyla 5 bin lira bağış sağlamışlardır”.