Gebze Kent Konseyi Başkanlığı görevinden istifa dilekçesini pazartesi günü verecek olan Gültekin Şenel zehir zemberek iddialarda bulundu. Gebze’de kurulan Kent Konseyi’nin sadece ilgili yasa maddesini yerine getirmekle sınırlı kaldığını belirten Şenel, “Kent konseyleri; İçişleri Bakanlığı’nın Belediyeler Kanunu kapsamında kurulmuş kuruluşlardır. Temel amacı kentlilik bilincinin yerleştirilmesi, saydamlık, hesap sorma ve hesap verebilme, kent vizyonunun oluşturulmasıdır. Halkın yönetime katılmasını sağlayacak mekanizmaları geliştiren ve halkın kendi sorunlarına sahip çıkmasını özendiren, yönetişim eksenli katılımcı demokrasiyi esas alan ve sivil toplumu önceleyen bir oluşumdur. Yani çok ortaklı ve çok aktörlü yönetim anlayışını beslemektedir” dedi.
 
25 Haziran 2014 günü Gebze Kent Konseyi’nin başkanlığına seçildiğinde kendisiyle birlikte yönetime seçilen kişilerin varlığının kendisini heyecanlandırdığını kaydeden Şenel, “Ama maalesef daha ilk günden bütün hevesimiz kursağımızda bırakıldı. Konsey sadece kanun maddesinin yerine getirilmesi için kurulmuş. Çok aktörlü yönetim anlayışından ziyade belediye merkezli bir anlayış olduğu ortaya çıkmıştır” dedi.
 
Kent Konseyleri yönetmeliği gereğince yönetim kurulu içinden üç kişinin belediye başkanı tarafından genel sekreterlik görevine önerilir maddesine istinaden bir önceki yönetimde de aynı görevde bulunan Ahmet Esat Ural’ın Genel Sekreterlik görevine eski yöneticilerin tepkisinin, “Konseyde değişen hiçbir şeyin olması mümkün değil” şeklinde olduğunu kaydeden Şenel bu umutsuzluğun nedenini ise ancak Ahmet Esat Ural’ı tanıdıktan sonra anladığını kaydetti.
 
Tüm olumsuzluklara rağmen konsey içinde komisyonların şevkle çalıştığını, tüm projelerin “Adnan Köşker’in adamıyım” diye kendisini tanıtan Ahmet Esat Ural tarafından engellendiğini, Gebze Belediyesi’nden konseye aktarılacak miktara ilişkin önergenin komisyondan çektirildiğini belirten Ural bir de çok ciddi iddiada bulundu. Ahmet Esat Ural konseyin tüm toplantılarının ses kaydına alındığını, ses kayıtlarının bizzat Başkan Köşker’e götürüldüğünü kaydetti.