KURMAYLARIYLA İNCELEDİ
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, İstasyon ve Beylikbağı Bilim Sanat Merkezinde incelemelerde bulundu. Köşker’e incelemeleri sırasında belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran ve Sadık Albayrak, başkan danışmanı Şakir Bitmez eşlik etti. Bilim Sanat Merkezi binalarını gezen Başkan Köşker görevlilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Köşker, GESMEK kurslarını da içinde barındıran merkezlerin tüm sınıflarını tek tek gezdi.
ÇOK AMAÇLI MERKEZLER
Bilim Sanat Merkezleri’nin bölge halkına en iyi şekilde hizmet verebilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Bilim Sanat Merkezlerinden bölge halkının en iyi şekilde istifade edebilmesi için çalışmalarımıza hız verdik. 3 bin metrekare alana sahip merkezlerimizde, GESMEK sınıflarımızın dizaynı, çalışması, bilgi evlerinin çalışmaları ve TEOG sınıflarının çalışmalarının ne şekilde yürütüleceğine dair incelemelerde bulunduk. Bunun yanı sıra konferans ve sinema salonumuzu, bayanlar için özel olarak ayrılan fitness salonlarını gezdik. Bilim sanat merkezlerimizin  bir eğitim yuvası vasfına tam anlamıyla kavuşması için gereken çalışmaları istişare ettik.
DİJİTAL KÜTÜPHANE HİZMETİ
Bu merkezlerde kütüphanelerimiz de mevcut. Çocuklarımızın TEOG sınavına çalışabilecekleri sınıflarımız da bu merkezlerde mevcut. Aynı zaman da çağımıza uygun dijital kütüphane hizmeti de vereceğimiz bu merkezlerde vatandaşlarımız üyelikleri sayesinde buradan temin edecekleri şifreyle istedikleri yerden bilgisayar, tablet ya da telefonlarından ücretsiz olarak bu hizmetten faydalanacaklar.
YENİ BİR MERKEZ DAHA
Bilim Sanat Merkezlerini mahallerimizde daha yaygın hale getirmeyi hedefliyoruz. Arapçeşme Mahallesine yapılacak olan Bilim Sanat Merkezi için yapılan kamulaştırma çalışmaları bitti önümüzdeki aylarda ihaleye çıkılacak ve 2017 sonuna bu bilim sanat merkezini bitirmeyi hedefliyoruz. Yeni yapılacak olan merkezde düğün ve kokteyl salonları da mevcut olacak. Daha fonksiyonel olmasına ve daha geniş bir bölgeye hizmet etmesine özen gösteriyoruz.
HERŞEY GENÇLERİMİZ İÇİN
Bilim Sanat Merkezlerimizin öncelikli amacı ve hedefi çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlamak. Yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin ayakları üzerinde durmalarını sağlamak, öz güvenlerini kazanmalarını ve geleceğin liderlerini yetiştirmek. Gençlerimizi sokaklardan alıkoymak, sokaklarda geçirecekleri zamanı bilim merkezlerinde daha verimli geçirmelerini sağlamak. Görev yapan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.