İzmit Topçular Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan Ebe İmhan BAYRAM,  madde bağımlısı kişi tarafından darp edildi. Konuyla ilgili İzmit Topçular Aile Sağlığı Merkezi ve Sağlık-Sen tarafından bir açıklama yapıldı. İşte o açıklama:
 
İzmit Topçular Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan Ebe İmhan BAYRAM,  madde bağımlısı kişi tarafından darp edilmiştir. Topçular ASM yi ziyaret  eden Şube Başkanımız Erdal YILDIRIM; “ Artık yeter, sağlıkta şiddet son  bulsun diyoruz. Sağlık çalışanlarımıza yapılan şiddetin önüne geçilmesi  için şiddet uygulayan kişiler muhakkak cezalandırılmalı ” dedi. 
 
Gece gündüz demeden 7/24 vatandaşımızın sağlığı için çalışan, fedakar sağlık çalışanlarımıza böyle çirkin saldırılar biran önce son bulmalı.  Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesi için yasal düzenlemelerin  bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini de dile getiren YILDIRIM,  "Sağlık çalışanlarına karşı şiddet uygulayan kişilerin tutuklanması için yönetmelikler mevcut, ancak bu konuda yasal düzenlemeler gerekiyor. Biz  sağlıkçılara şiddet uygulayan kişilerin tutuklanmasını ve en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Ancak bu şekilde bir yasal düzenleme caydırıcı güç olabilir. " diye konuştu. Sağlık kurumlarında da gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasını isteyen  YILDIRIM, fiziki şartların güvenliği sağlayacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi. Biz Sağlık-Sen olarak konunun takipçisiyiz ve peşini bırakmayacağız. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın “Sağlık çalışanına kalkan el, Sağlık Bakanlığı’na kaldırılmıştır” söylemini önemsiyor ve sağlıkta şiddetin önlenmesi konusunda daha somut adımların atılmasını istiyoruz.
 
Sağlık-Sen Ailesi olarak şiddete maruz kalan üyemize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, bu ve bunun gibi olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.