Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde geçen dönem başlayan “Devamsızlık” hastalığı bu dönem artarak devam ediyor. Ayda sadece bir gün yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ağustos ayı toplantısına  81 üyeden 18’i katılmadı.

KARAOSMANOĞLU GELMEYİNCE

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde dünkü toplantıya katılmayan 18 üyeden 16’sı AKP’li, biri  CHP, biri MHP’liydi. Özellikle Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun katılmadı toplantıları, AKP’li üyeler ilkokul çocukları gibi kaytarmaktan adeta zevk alıyorlar. Karaosmanoğlu  Ankara’da olduğu için toplantıya gelemeyince, AKP’liler  kaytardı.

8’İ MAZERETLİ

Belediye Meclisi’nin toplantısına katılmayan 18 üyeden 8’i, Meclis başkanlığına mazeret dilekçesi verdi. 10’u ise, mazeret göstermeye bile gerek görmedi. Meclis toplantılarına üç kez üst üste mazeretsiz katılmayanların üyelikten atılması gerekiyor. Ama bu kurul geçen dönem uygulanmadı. Mazeret gösterip toplantıya katılmayan üyeler şunlardı: Nevzat Doğan, Enver Aydemir, Fulya Ebru Ender, Ali Ahmet Gürses, Ali Haydar bulut, İsmail Baran, Selahattin Altınkaya(CHP), Emine Zeybek.

ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREV

Büyükşehir Belediye Meclisi, bu kentin en önemli, en değerli demokrasi platformu. Ayda sadece bir gün, 2-3 saatlik toplantı yapıyor. Kentin bütün temel sorunları bu toplantılarda ele alınıyor. Yerel seçimlerde partilerinin listesinde üst sıralara yerleşmek için mücadele eden, kırıp döken insanların, seçildikten sonra toplantıları önemsemeyip katılmaması kabul edilebilir değil. Bu dönem üs üste üç toplantıya mazeretsiz katılmayanların mutlaka üyelikten ihraç edilmesi gerekiyor.