AKP İl Danışma Meclisi'nde konuşan il başkanı Mahmut Civelek, partililerle vedalaşarak, "Bugün, il başkanı olarak sizlerle son buluşmam. Aday olan arkadaşlarımın bu işi benden daha iyi yapacağına eminim" dedi.
 
AKP 73'üncü İl Danışma Meclisi Antikkapı Restaurant'ta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla gerçekleşti. Danışma Meclisi'ne Milletvekili Mehmet Ali Okur, İlyas Şeker, eski Milletvekili Eyüp Ayar, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, il gençlik kolları başkanı Yusuf Akın, il kadın kolları başkanı Oya Tuncel, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı. İl bakanı Civelek, danışma meclisi öncesinde partililer ile bol bol fotoğraf çektirerek. adeta veda etti.
 
'SON BULUŞMAMIZ'
Açılış konuşması için söz alan Civelek, "Burada veda etmeyeceğiz. Seçildikten bu zamana kadar hep çalıştık. Seçimlere seçim olarak bakarsak yanılırız. Girdiğimiz her seçimi zaten alıyoruz. Bu memlekette muhalefet de yok. Bugün, il başkanı sıfatıyla ailemle son buluşmam. Yapılan ilçe kongrelerinde listeler şahsi değil genel merkezin isteği doğrultusunda olmuştur. Bugüne kadar bu ailede kavga gürültü olmadan kardeşliği kırmızı çizgi edinerek bugüne kadar geldik. Genel seçimler kazanımlarımızı perçinleme adına ve yeni Türkiye'de de eski anayasa ile gidemeyeceğimiz için yeni bir anayasa yapabilmek adına, milletvekili sayımızı artırmak için önemli bir seçim. Benden daha iyi il başkanlığı yapacaklarına inandığımı 6 arkadaşım var. Başka partiler il başkanlığı seçimi için birbirine girmişler, biz de ise hiçbir kavga ve gürültü yok. Bugüne kadar yaptığınız çalışmalar için sizlere çok teşekkür ediyorum. İlk kez bir konuşmada bu kadar zorlanıyorum" dedi.