7 Haziran genel seçimlerinde listede yer almayan AK Parti Kocaeli eski Milletvekili Mehmet Ali Okur, 1 Kasım’da gerçekleşecek erken seçimde yeniden aday adayı olmayacağını, bu doğrultuda herhangi bir çalışmasının olmadığını söyledi. Okur, “Aday adayı olmak gibi bir düşüncem yok. Mevcut milletvekili arkadaşlarımız var ve o arkadaşlarla devam edilmeli, hizmet yapabilmeleri için gereken fırsat kendilerine tanınmalıdır” diye konuştu. Aday adayı olmayı düşünmediğini net bir şekilde ifade eden Okur buna karşın partiden verilecek her göreve hazır olduğunu kaydetti.

LİSTEDE ARTISI OLABİLİR
AK Parti’de son günlerin gündem konusu olan, listede değişime gidileceği ve Kürtleri temsilen yeni bir aday belirleneceğine dair iddiaları da aktif siyasette yılların getirdiği deneyime binaen değerlendiren Mehmet Ali Okur, “Listeler hazırlanırken bölge hassasiyetleri göz önünde bulundurulabiliyor. Bu anlamda 81 vilayetten, 22 milletten insanımız var. Hepsinin ayrı ayrı temsil edilmesi imkânsız. Mevcut listede yer alan milletvekili arkadaşlarımız herkesin derdiyle ilgilenebilecek kapasitede. Doğulu, Batılı, Karadenizli… gibi ayırımları doğru bulmuyorum ama öte yandan da ülke gerçeği var. Sözünü ettiğiniz değerlendirmenin listede bir artısı olacağını düşünüyorum” dedi.

TEK BAŞINA İKTİDAR ŞART
7 Haziran genel seçimlerinin ardından iş güce konsantre olduğunu belirtip hükümet konusundaki belirsizlikten ötürü piyasaların olumsuz etkilendiğine değinen Mehmet Ali Okur, “İnşallah 1 Kasım seçimlerinde sonuca varılır” dedi. Mehmet Ali Okur sözlerine ilaveten şunları söyledi: “Önce bir şeyleri, fotoğrafları görmek lazım. Listelerde isimlerin önemi yok. Ülkede öncelikle istikrar ve istihdamın, huzurun sağlanması, ülkenin selameti için tek başına iktidar gereği vardır. 2002’den 7 Haziran 2015 seçimlerine kadar AK Parti tek başına iktidardadır. Bu süreçte bir takım aksaklıklar, eksiklikler olmuş olabilir. Halk,  7 Haziran’daki seçimlerde inceden ayarı verdi. Gereken hassasiyet genel merkezimiz tarafından gösterilecektir. Yolumuza daha azimli ve istekli olarak, aksaklıkları gidererek devam etmek amacındayız.”