Amatör liglerde Dilovası merkezinin tek takımı Dilovası Belediyespor, cumartesi günü Demirspor maçına çıkmayarak camiasını üzmüştü. Çok ciddi bir yol ayrımında olan temsilcimizde Başkan Memiş net konuştu: Yarın maça çıkacak, ligden çekilmeyeceğiz.
Spor kulüplerinin Gebze Bölgesi’ndeki diğer ilçelere nazaran çok az sayıda olduğu Dilovası’nda ilçe merkezinin tek takımı Dilovası Belediyespor çok ciddi bir yol ayrımında. Hemen her sezona o veya bu gerekçeyle sancılı başlayıp ilerleyen süreçte toparlanmasını bilen kırmızı yeşillilerde 2014-2015 futbol sezonunun sezon öncesi “geleneksel” krizi normalden uzun sürünce şimdiden pahalıya patladı. Cumartesi günü Derince’de Demirspor karşısına çıkmayan temsilcimiz bu maçta edinebileceği olası puanlardan olmakla kalmadı. Kasasındaki 5 puandan üçü silindi ve 2 puanla Süper Lig B Grubu’nun dibine demir attı.
 
SAHAYA ÇIKMAZSA CANI ÇOK YANACAK
 
Kırmızı yeşilliler Süper Lig B Grubu’nun altıncı hafta programında yarınki maçlarına da çıkmazsa küme düşürülecek. Bu şekilde küme düşmesi halinde önümüzdeki sezon 1’nci Amatör Küme’de şampiyon olması durumunda dahi cezaya tabi tutulup Süper Amatör Lig’e kabul edilmeme riski var. Öte yandan cumartesi günü takımın sahaya çıkmaması camia genelinde sıkıntı ve tepkiye yol açarken bir dizi toplantı ve gelişmeler yaşandı. Dilovası Belediyespor Kulüp Başkanı Av.Kemal Memiş önceliklerinin futbol takımının ne şekilde olursa olsun takımın sezonu tamamlaması olduğunu belirtti. Dilovası Belediyespor’un ligden çekilmesinin çok ciddi bir imaj kaybını da beraberinde getireceğini belirten Memiş gazetemize yaptığı kısa değerlendirmede, “Ligden çekilmeyeceğiz. Çarşamba günü Kocaeli Yenişehirspor karşısına çıkacağız” dedi.