Karadeniz'in kıyı şeridi boyunca yağışlar etkili olacak. Doğu Anadolu'nun tamamı yağışlı olacak.Ağrı, Bitlis, muş, Van ve Tunceli çevrelerinde yağışların kuvvetli olması tahmin ediliyor. Marmara'nın güney ve doğusu, Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Hatay, Artvin ve Elazığ ile bu Sabah ilk saatlerde İzmir ve Isparta çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Van, Bitlis, Muş, Diyarbakır, Batman, Siirt çevreleri ile Ağrı'nın güneyi, Şırnak ve Hakkari'nin kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın; Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz'in batısında kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi (30-70 km/sa ) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Cumartesi günü yağışlı alan doğuya doğru hareket ediyor. Havanın da soğumasıyla özellikle kuzeydoğu kesimlerde yağışın karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İç Anadolu'daki yağışlar hafif olacak. Kütahya, afyonkarahisar çevrelerinde, Batı Karadeniz'de, Karadeniz kıyı şeridi, Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde yağışlar var. Adana, Hatay çevrelerinde yağmur geçişleri olacak.

Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Cumartesi günü Trabzon ve Rize çevrelerinde yağışlar kuvvetli olacak.

Pazar günü yağışlı hava alanını daraltıyor. Karadeniz'in kıyı şeridi boyunca yağışlar görülecek. Sakarya, Kocaeli çevrelerinde, Batı Karadeniz'de yağışlar etkili olacak.

Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde yağışlar devam ediyor. Kars ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülebilir.

Pazar günü için kuvvetli yağış alanları var. Zonguldak, Kastamonu çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. 

Rize ve Artvin'de kuvvetli ve şiddetli yağışlar etkili olabilir. Sel ve heyelan riskine karşı dikkatli olunmalıdır.

Cumartesiden başlayarak yurt genelinde sıcaklıklar düşüyor.

İstanbul'da bugün yağış var. Cumartesi ve pazar günü çok bulutlu hava hakim.

Ankara'da cumartesi hafif yağmur geçişleri görülebilir.

İzmir'de üç günlük periyotta hava az bulutlu geçecek.