MHP’de kongre hareketliliği tüm hızıyla sürüyor. Aralık içerisinde yapılacağı duyurulan ancak daha sonra ocak ayına da sarkan ilçe kongrelerinde adaylar da yavaş yavaş belli olmaya başladı.
 
Darıca MHP’nin kongresi daha önce 27 Aralık olarak duyurulmuş, genel merkezin kararı doğrultusunda 3 Ocak’ta yapılmasına karar verilmişti.
 
Darıca Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongre için ilçede mimarlık yapan Fatih Kürşat Demir aday olduğunu ilan etti.
 
Bilindiği gibi Darıca ilçe başkanı Erkan Azeri bir süredir cezaevinde ve vekalet yerine ilçe yöneticisi bakıyor.
 
Kongre süreciyle ilgili olarak geçtiğimiz hafta MHP Darıca İlçe Başkan Vekili Adem Emre Aygün, ilçe ocak başkanı Yavuz Furunci, MHP’li eski yönetici Nusret Acur ve kongrede aday olan Fatih Kürşat Demir, ilçe başkanı Erkan Azeri’yi cezaevinde ziyaret etti.
 
Yapılan toplantı sonrasında mutabakat alınarak kongrede mimar Fatih Kürşat Demir’in aday gösterilmesi kararına varıldı.
 
İlçe başkanlığına aday olduğunu doğrulayan Demir, daha önce 2 dönem BBP’nin Gebze ilçe başkanlığını yaptı, 2009 yılında da Gebze Belediye Başkan adayı oldu.
 
2 senedir MHP saflarında yer alan Demir, 30 Mart yerel seçimlerinde de belediye meclis üyesi adayı oldu.
 
Şuan istişare sürecinde olduklarını söyleyen ilçe başkan adayı Demir, “İlçe başkan adaylığım doğrudur, istişarelerimize başladık. Mevcut ilçe başkanımız Erkan Azeri ile de bir araya geldik ve kendisi bize destek verdi. Tamamen kucaklayıcı bir yönetim oluşturmak için çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki genel seçimler bizler için hayati önem taşıyor. Bir an önce kongremizi tamamlamamız gerekiyor. Partililerimiz de bizlere görev verirse hemen çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.