MHP GEBZE İLÇE SEÇİMLERİ SONUÇLANDI...

FERİT TAŞDEMİR 188

NUSRET ACUR 170

 
 
MHP’de ilçe kongreleri tüm hızıyla sürüyor. Sonucu en çok merak edilen kongrelerden biri olan Gebze ilçe kongresi bugün yapılıyor. Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongresi yaklaşık 3 saatlik gecikmeyle başladı. Kongreye şu ana kadar MHP MYK üyeleri Saffet Sancaklı ve Figen Tosuner, MHP eski milletvekilleri Cumali Durmuş ve Kemal Köse, ilçe başkanları, eski il başkanları Ahmet Tağ, Nurdoğan Kaçar, il başkan adayları Selim Çakır, Hüseyin Murtazaoğlu, Kocaeli Ülkü Ocağı Başkanı İbrahim Özcan, İl Kadın Kolları Başkanı Behice Güner İspirlioğlu katıldı. 417 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede, mevcut ilçe başkanı Ferit Taşdemir ile genel başkan adayı Koray Aydın’ı desteklediği için görevinden istifa eden eski ilçe başkanı Nusret Acur’un listeleri yarışacak. Kongrede 45 kişilik yönetim kurulu ile 107 il delegesi belirlenecek.
 
SALON TAMAMEN DOLDU
Kongre salonuna son olarak MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da katıldı. Türkkan'ın girmesinin ardından kongre başladı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gönderdiği mesaj okundu. Kongrenin divan başkanlığına MYK üyesi Saffet Sancaklı seçilirken, üyeliklerini ise İzzet Erdem ve Dursun Ali Çakar üstlendi. Kongrede şu an denetim ve faaliyet raporlarının okunmasına başlandı. Okunan denetim ve faaliyet raporlarında ilçe teşkilatı herhangi kurum ve kuruluşa borcu olmadığının altı çizildi. Kongrenin start almasıyla birlikte salon hınca hınç dolarken, birçok partili seçimi ayakta takip etmek zorunda kaldı.
 
 
 
YARI YOLDA BIRAKMADIK
Kongrede açılış konuşmasını gerçekleştiren MHP Gebze İlçe Başkan adayı Nusret Acur, ülkücülere yönelik dizelerle salondakilere seslenerek konuşmasına başladı. Acur, ‘’Yarım kalan görevlerimizi tamamlamak adına yeniden ilçe başkanlığına aday olduk. Birçok konuda sustuk ve bugün konuşmak nasip oldu. Ortaya atılan tüm iddiaların karşısında konuşuyoruz. ‘Dedikodu yapmayacağız, kahve köşelerinde konuşmayacağız’ demiştik. Ayrılma kararımızla ilgili olarak ortada dolaşan dedikoduları bir de benden dinleyin. Keşke ‘görevi bıraktı, kaçtı’ deseler idi . Ben ilçe teşkilatı kapanmasın diye istifa ettim.  Bu işler yürek ister. İstifa kararım tamamen şahsımla alakalıdır. Sırf kıskançlıklar yüzünden bizleri genel merkeze şikayet ettiler. Hareketin önünü kesmemek adına istifa ettik. Tümümüz aldığımız karar yönünde aynı fikirde karar verdik. Partiyi yarı yolda bırakmadık. Siyasi duruşumuzu bozmamak adına istifa ettik. İstifa ederek bir bedel ödedik.
 
NUSRET ACUR SİZLERSİNİZ
Bizlere ‘Don Kişotluk yaptılar’ diyenlere karşı ‘Yok ya!’ diyorum. Kapalı kapılar ardında, sosyal medyalarda arkadan atıp tutmakla dava adamlığı olmaz. Yesinler sizin dava adamlığınızı. Ülkücü adam karakterlidir. Alparslan Türkeş’in 9 ışığındaki şahsiyetcilikten yoksun insanların bu hareket içinde olmaması gerekir. Bu bağlamda diyorum ki Nusret Acur sizlersiniz. Sizi utandıracak hiçbir şey yapmadım. Adamlık yaptım. Beni bununla yargılıyorsunuz ya incinirsem adam değilim! Allah var, sıkıntı yok.
 
BEN TÜRKEŞÇİYİM, TÜRKEŞÇİ
Şahsımızın muhalif olma yönünde haberler çıktı. ‘Bahçeliciler mi, Koray Aydıncılar mı?’ diye fitne çıkarmak doğru bir şey değildir. Hayırdır, görevden aldırma işini kimden öğrendiniz? Bahçeli’nin genelgesi apaçık ortadadır. Nusret Acur şucu bucu değildir. Nusret Acur, adamın ta kendisidir. Bizi sakın ola başkalarıyla karıştırmayın. Ben sıradan bir Türk, sıradan bir ülkücüyüm. Benim MHP ve Ülkü Ocakları haricinde bir derneğe bile üye kaydım yoktur. Bize karşı yapılan bu işler düpedüz namertliktir. Hakkımı helal etmiyorum. Yazıklar olsun.  Bu hareketin insanlarıyla bir saç teli kadar emek veren herkes bizim kardeşimizdir. Birileri bizleri bir kalıba sokmak istiyorsanız geçin bu işleri ben Türkeşçiyim, Türkeşçi. Benim muhalif olduğum tek yön var. Bu hareketin karşısında duran ideolojilerin alayına muhalifim. Seçim günü oy alamayıp parti ışıklarını kapatıp giden, sadece üzgünüm diyen adaylara da muhalifim. Partimizin her zaman emrinde olacağız. Bu dava bir fikir hareketidir.
 
‘ADAY OLMAYACAĞIM’ DEMİŞTİM
Tercihimizden dolayı yargılanmak doğru değildir. Kimseyle bir hesaplaşmada değilim. Dünün çocuk Nusreti büyüdü ve fikir tercihinden yönelik hainlik kelamından sıkıldı. MHP’nin önünü ve ufkunu açmak için aday olmayacağım demiştim. Siz bu hareketin ufkunu açamayacağınız için aday oldum. Eğer ‘aday olmayacaktın, neden oldun’ söylemleri, kötü bir siyaset tarzıdır. Ben realist biriyim. İsterim ki tüm her şey MHP’nin olsun. İsterim demekle olmuyor. Biz Gebze’de mevcut yönetimden 10 kat daha iyi çalışma ortaya koyacağız. Kendi listemde il delegesi olarak yazılmadım. Bunu ne için yaptığımı nedenini biliyor musunuz? Genç arkadaşlarımıza örnek olmak içindir.
 
İL BAŞKANI DEVİRME MANTIĞINI BIRAKMALI
Biz öyle bir il başkanı istiyoruz ki ilimizden çıkmış olan ‘1 milletvekilini nasıl deviririm’mantığından bir uzaklaşmalıdır. Biz ön seçim istiyoruz. Biz kapsamlı çalışan bir il başkanı istiyoruz. İl başkanının görevi başarı vaat etmektir. Çıkan bir milletvekilinin yerine geçmek ya da onu devirme işleri bitmiştir. İl başkanının görevi başarı getirmektir. Milletvekillerini 1 sayısından 3 lere, 5 lere yükseltmektir. Her şartta MHP aklı başında tabana sahip tek partidir.  Sizlere söz veriyorum Gebze’de üç hilalin girmediği sokak bırakmam. Ölümden öteye yol yok. Söz de sizin karar da sizin. Sizlerden yürekli bir hareket bekliyorum. Allah’ın selamı üzerinize olsun. Ne Muutlu Türk’üm diyene!’’ dedi.
 
HANGİ SEBEPTEN ADAY OLDUN?
Acur’un ardından konuşan diğer aday mevcut ilçe başkanı Ferit Taşdemir, konuşmasının başında AKP’nin yolsuzluklarına ve AKP’nin siyasetine yönelik bir giriş yaptı. Ardından Taşdemir, ‘’eski bir ocakçı olarak ilçe başkanımız Nusret Acur’un yanında yer aldım. Kendisi bu kürsüden aday olmayacağını belirtti. Gebze’de siyaset yapmak çok zordur.  4 Kasım kurultayı sonrasında Nusret Acur, hangi sebeplerden dolayı istifa etti ve şimdi hangi sebeplerden dolayı aday oluyor? Değişen hiçbir şey yok. Bunun cevabına ben bir şey bulamıyorum.
 
O ZAMAN NERDEYDİN?
Devraldığımız bu kutlu davada görevimize devam ederken teşkilatımız ve yönetimimiz operasyona uğradı. Bunlar görmezden gelinemez, 27 üzerinde arkadaşımız istifa ettirildi. 30 Mart yerel seçimlerde sanal ortamda ve yazılı basında ‘MHP Gebze’de aday bulamıyor’ başlıkları için aday olacak arkadaşlarımıza ve bize ömür biçenlerin bize gelip te burada söz söylemeye hakkın yok. O zaman neredeydin? Çok zor ve sıkıntılı bir süreçte kendi yazmadığımız ekiple, hiçbir ülkücünün yüzünü kızartacak bir harekete katılmadık. Adamın adamı olmadık. Kimseyle pazarlık etmedik. Her zorluğu beraber yaşadık ve genç bir ekiple yola çıktık.
 
YUFKA YÜREKLE ÇETİN YOLLAR AŞILMAZ
Oluşturduğumuz delege isimleri, Gebze’nin mahalle adaylarının belirlediği isimlerdir. Bizim küçük hesaplarla işimiz yok. MHP Gebze’de 2015 yılında Allah’ın izniyle kendi oluşturduğumuz ekiple hiçbir engel tanımadan 1’inci parti yapacağız.  Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Kimseye kırgın da dargın da değilim. Buralarda nutuk atarak bu işler olmaz. Yufka yürekle çetin yollar aşılmaz. Allah’ın izniyle kendimi delegelere emanet ediyorum.’’ ifadelerine yer verdi. 
 
DURMUŞ YAPICI KONUŞTU
Cumali Durmuş, "2 kardeşimden ülkü ocaklarından geldiği çin gönlüm iki adaydan taraf oldu. Kocaeli’deki bu kadar ilçe kongresi yapıldı ve ilk defa MHP’ye yakışan bir coşkuyla kongre gerçekleştiriyoruz. İnsanlar geçmişte yaşadıklarını duygusallıkları sebebiyle kürsüde sarf edebiliyor. Her iki adayımızda asla dikkate alınmamalıdır. Çünkü ülkücü ve MHP’liler ticari hayatta ötekileniyor, sürekli yok sayılıyor. Bu ülkede 45 yıl siyaset yapan ülkücülerin mutlaka ortadan kaldırılması gerekiyor. Üç beş baldırı çıplağın oluşturduğu bu ideolojilere karşı yan ve yandaşlara karşı birlik olmalıyız. 45 yıllık bu kutlu mücadelenin mutlaka taçlanması gerekiyor. MHP’li ülkücü kadrolarda kimin milletvekili olması, kimin bakan olması beni ilgilendirmiyor. Gebze çok zor bir yer, burada davamızı dimdik olarak ayakta tutun. Bu kongrelerimiz ülke için bir dönüm noktasıdır.Allah bizi muzaffer etsin’’ ifadelerine yer verdi.
 
VERİLEN GÖREV, ÜLKÜCÜNÜN BORCUDUR
Durmuş’un ardından konuşan eski milletvekili Kemal Köse, ‘’Gebze denilince benim aklıma ‘çilekeş’ kelimesi geliyor. Gebze’nin mutlaka il olması gerekiyor. Benden başka da TBMM’de bu konuyu dile getiren olmadı. Gebze teşkilatımız kaç sefer il seçimlerine sokulmadı. Bu MHP için son şanstır. Nusret Acur,  kendisiyle ilgili bazı sebeplerden dolayı istifa etti. Ben Ferit Taşdemir’e giderek özellikle Nusret Acur aday olacak diye söylemiştim. Ben davaya hizmetim ile ne uzadım ne de kısaldım. Olağanüstü bir şart olmadığı müddetçe genel kurulun verdiği görevi sonuna kadar götürmek her ülkücünün borcudur.
 
NUSRET KARDEŞ, KOLAY MI SİYASET?
Herkesin bugünkü kongrede gönlünde bir aday yatıyor. Ne zaman ki Ferit Taşdemir ilçe başkanı oldu anasından emdiği sütü haram etmeye çalıştılar. Gece operasyonları düzenlendi. Allah biliyor sizde bilin Ferit Taşdemir’in görevden alınmaması için tüm olumsuzluklara rağmen elimden geleni yaptım. Nusret kardeş, kolay mı siyaset! Muhatabın insandır. O zor şartlarda seçimlerinde üstesinden geldiler. Taşdemir’e sahip çıkmak bizim görevimizdir. Biz asker delegeye değil, kurşun delegeye alıştık. Ferit Taşdemir bu olayı Gebze’de yıktı’’ ifadelerine yer verdi.
 
TAŞDEMİR’E AÇIK TARAFIM
Köse’nin ardından söz alan İl Başkanı Aydın Ünlü, ‘’ Genel merkezimizin en yakından takip ettiği kongrelerden birinin heyecanı içerisindeyiz. Her iki ilçe başkan adaylarımızı dinledim. Samim olmak zorundayım. Genel merkezimin mesajlarını anlatmak zorundayım. Keşke bu konuşmayı yapan Nusret Acur yerine bir genç ülkücü konuşma yapsaydı ayakta alkışlardım. MHP’ye genel başkan aramak bir ilçe başkanının görevi değildir. Söylemlerinden dolayı bir süreç yaşandı. MHP’nin hafızası çok güçlü olmak zorundadır. Ferit Taşdemir’e açık tarafım. Kocaeli siyasetinde taraf olduğum bir ekiple siyaset yapmak istiyorum.
 
DEMOKRATİK BİR SEÇİM
İnsanlara şans vermek zorundayız. Milletvekili adayı da değilim. Taşdemir göreve geldiğinde kıyamet koptu. Taşdemir, kaç kere operasyon yedi ve yedek yönetimiyle sahaya çıktı. Ne demek işçi adamlarla bu iş olmaz. Bu ilçe başkanıyla da olacak bu il başkanıyla da bu genel başkanla da bu iş olacak. Demokratik bir seçim gerçekleştiriyoruz. İsteyen herkes aday olabilir. Delegasyona çok önemli görevler düşüyor. Benim Gebze’de tanıdığım fazla insan bile yok. Delegasyondan en fazla 10 isim tanırım. Benim burada nasıl adamım olabilir. Ülkücü hareket ile MHP’yi birleştireceksek, kimse Gebze’de bir bölünme beklemesin’’ dedi.
 
ADAYLARI BİRLEŞTİRDİ
Ünlü'nün ardından konuşan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Ortamın gerilmiş olmasını kongrenin heyecanına bağlıyorum. Herkesin taraf olduğu adayı olabilir fakat kimseye hukuksuzluk yapılamaz’’ diyerek iki adayı da kürsüye çağıran Milletvekili Lütfü Türkkan, iki adayında elini kaldırarak birbirleri ile kucaklaştırdı. Devamında Türkkan, ’’Sizleri biraz kongre heyecanından uzaklaştırayım. Yarın ülkemizde çok önemli bir karar alınacak. 4 kişi yüce divana gitsin mi gitmesin mi diye oylama yapılacak. 1 kişi bile giderse Bilal’de oraya gidecek, babası Erdoğan’da oraya gidecek.
 
HERKES ZAMANI BEKLİYOR
Bakan Fikri Işık’ın konuşmasında geçen cümlelerde ‘’ufak tefek hırsızlıklar olabilir bunları büyütmeye gerek yok’’ demişti. Ben de bakan Fikri Işık’a ‘’sana göre büyük hırsızlık ne kadar’’ dedim ve ufak bir uyarı da bulundum. Ben olayları kişiselleştirmiyorum. Ben Nuh Çimento’dan girersem nereden çıkacağım belli olmaz. Hiç merak etmeyin, herkes her şeyi biliyor fakat zamanını bekliyor. Bu kongre bizlere birlik beraberlik getirsin" dedi.
 
KİMİN BAŞKAN OLDUĞUNUN ÖNEMİ YOK
Türkkan’ın ardından son olarak konuşan MYK üyesi Saffet Sancaklı, ‘’bizler bu savaşı kazanmadan bu savaş bitmeyecek. Bu muhalefetten sıkıldık. Bu kongrelerle aramızda rekabetimizi, ülkücü ahlak içinde yapacağız. Vatan topraklarında terörist gezerken benim için kimin ilçe başkanı seçildiğinin bir önemi yok. Nusret Acur’a hiç kimse hain diyemez. Bizler ülkücü olarak her zaman birbirimizle öz kardeşiz. Lafla sakın öz kardeşlik yapmayın. Kongreler ülkücülere yakışır biçimde olmalıdır’’ dedi
 
NUSRET ACUR’UN YÖNETİMİ:
Mehmet Baba, İllas Yetimoğlu, Servet Yücel, Mehmet Kurtoğlu, Coşkun Öztürk, Osman Aydın, Ekrem Yılmaz, Mehmet Karakaya, Ali Avcu, Fatih Koçhan, Şakir Şükrü Erdöl, Niyazi Güner, Cavit Çoban, Muhteren Çay, Hamza Kurt, Muharrem Tuğ, İsmail Nazlı, Mehmet Dede, Mustafa Öztürk, Özdemir Filiz, Osman Çelik, Yüksel Tuğ, Kadir Konca, İdris Karataş, Mustafa Atagenç, Kürşat Tuğan, İ. Hakkı Türk, Nihat Yılmaz, Suat Kamil Ulaş, Feridun Atak, Ahmet Sağlık, Şahin Murat Gülmez, Bekir Uz, Irza Musa Demir, Tekin Yılmaz, Kenan Sert, Fatih Araç, Salih Aydın, Akın Karataş, Mustafa Aydın, Sinan İkinci, Şendoğan Soykan, Arif Çelik, Mehmet Çiftçi
 
NUSRET ACUR’UN İL DELEGELERİ:
Baki Erdöl, Abdullah Uçar, Abdülhamit Müftüoğlu, Adem Erdin, Adem Uzun, Ahmet Çiğdem, Ahmet Yılmaz, Ali Aktaş, Ali Avcu, Ali Coşkun, Ali İmar, Ali Öztürk, Ali Osman Yüksel, Alparslan Çakmak, Altan Kaçaran, Birol Yanbul, Celal Erdöl, Celalettin Şahin, Coşkun Öztürk, Dursun Ali Kıllıoğlu, Dursun Ali Şakar, Dursun Daşdangil, Ekrem Yılmaz, Emrah Atmaca, Serkan Koca, Ercan Altıntaş, Ercan Şengül, Erdem Yılmaz, Erdoğan Şahin, Erkan Köse, Erol Akkoç, Ertuğrul Sütçi, Fatih Koçhan, Fatih Orhan, Feridun Atak, Fikret Özel, Gazi Duyar, Güngör Kaya, H. Ertan Öztürkoğlu, Necat Hakan Fener, Halil Kaya, Halit Ören, Hamit Kuş, Hamza Kurt, Hasan Çoruh, Hasan Güler, Hasan Kurt, Hıdır Türkoğlu, Hikmet Turan, İbrahim Vurgaç, İllas Yetimoğlu, İsmail Atalı, İsmail Hakkı Türk, İsmail Türk, İsmail Nazlı, Kadir Büyükgöz, Kamil Cankerim, Kazım Özanek, Kudret Doğan, Kürşat Tuğhan, Leyla Özler, Mahir Savaş, Mehmet Altıntaş, Mehmet Baba, Mehmet Bayram, Mehmet Karakaya, Mehmet Kırlak, Mehmet Kurtoğlu, Mehmet Taş, Metin Aydemir, Muammer Tuğ, Muhteren Çay, Mustafa Aydın, Mustafa Boğa, Mustafa Demirel, Mustafa Zengin, Necmi Aydın, Nevzat Coşkun, Niyazi Güner, Nuri Durdağ, Orhan Aydın, Osman Aydın, Osman Bacacı, Osman Çoban, Ömer Emiroğlu, Ömer Malkoç, Özkan Çelik, Ramazan Yığın, Sabri Emecan, Salih Aydın, Sedat Gürsoy, Selahattin Türkmen, Serkan Kural, Servet Yücel, Seyfi Demir, Süleyman Çelebi, Şakir Şükrü Erdöl, Şefik Balcı, Şükrü Hacıdarıcıoğlu, Tolga Çakıcı, Turan Toptaş, Ünal Taşdan, Veysel Çelik, Volkan Koç, Yüksel Tuğ, Zeki Soyyiğit
 
FERİT TAŞDEMİR’İN YÖNETİMİ
Abdullah Kodalak, Ahmet Demir, Ali Bilgiç, Ali Osman Özkan, Ali Vatansever, Ali Yalsız, Bülent Çelik, Bülent Özdemir, Bünyamin Çağlayan, Cemal İmamoğlu, Cuma Çalışkan, Dilaver Ağaoğlu, Emrah Dursun, Ender Şimşek, Erdoğan Gürsoy, Evren Yayla, Hakan Bat, Hasan Kandemir, Hasan Kurtoğlu, Hilal Gül, Hüseyin Gökdeniz, İlyas Yücel, İsmail Esen, İsmet Pehlivanoğulları, Mert Yaşar Kocaoğlu, Murat Esin, Murat Kurt, Murat Musluk, Mustafa Çubukçu, Mustafa Dağ, Mustafa Özdemir, Necip Alkan, Ömer Ünlü, Polat Ağralı, Ramazan Doğan, Recep Cumhuriyet, Sabiha Çalışkan, Sabri Özdemir, Selçuk Kandemir, Selma Yılmaz, Şükrü Özkan, Yalçın Akbulut, Yusuf Altıntaş, Yusuf Ziya Ünsal
 
FERİT TAŞDEMİR’İN İL DELEGELERİ:
A.Adem Buğday, A. Baki Erdöl, A. Ferit Taşdemir, Abdullah Uçar, Ahmet Çiğdem, Ahmet Malkoç, Ahmet Matrak, Ahmet Yılmaz, Ali Coşkun, Ali Kemal Akçiçek, Ali Osman Özkan, Ali Özbay, Ali Pekşen, Ali Vatansever, Ali Yalsız, Aydın Yılmaz, Bülent Çelik, Bülent Özdemir, Bünyamin Çağlayan, Celil Özlü, Kemalettin Tulgar, Dilaver Ağaoğlu, Dursun Ali Şakar, Dursun Daşdangil, Ender Şimşek, Ercan Bişi, Ercan Şengül, Erdoğan Gürsoy, Erdoğan Kaplan, Erhan Demir, Erol Akbaş, Ertan Durmuş, Evren Yayla, Eyüp Doğan, Eyüp Gültekin, Faik Şen, Ferhat Taşdemir, Gülay Gürbüz, Gülbeyaz Cevahir, Hakan Bat, Halil Kaya, Halit Ören, Hamdi Bayram, Hamit Kuş, Hasan Hacıoğlu, Hasan Kandemir, Hasan Kurtoğlu, Hasan Taban, Hikmet Tunç, Hüseyin Özdemir, İ. Pehlivanoğulları, İhsan Tuncel, İlhan Çelikoğlu, İlyas Yücel, İrfan G. Keleşoğlu, İsa Ay, İsmail Atalı, İsmail Batman, İsmail Okumuş, İsmail Özer, İsmail Talan, Kamil Keskin, Kazım Genç, Kudret Doğan, Levent Akbaba, M. Murat Esin, M. G. Çubukçuoğlu, Mehmet Aslanbaş, Mehmet Doğan, Mehmet Dursun, Mehmet Öztürk, Mustafa Kurt, Murat Soytürk, Murat Uyruk, Mustafa Aydın, Mustafa Boğa, Mustafa Dağ, Mustafa Özdemir, Nevzat Coşkun, Nurettin Kazaklı, Nusret Acur, Osman Alkan, Osman Beniz, Ömer Kaymak, Ömer Ünlü, Önder Dede, Polat Ağralı, Ramazan Doğan, Recep Cumhuriyet, Sabiha Çalışkan, Sabri Özdemir, Salih Ayten, Sedat Güldalı, Selçuk Gökhan, Selçuk Kandemir, Serkan Kural, Seyfi Demir, Süleyman Gülsoy, Şahin Genç, Şefik Balcı, Tunay Arı, Uğur Barutçu, Uğur Öztürk, Vahdettin Kemaloğlu, Y. Ziya Ünsal, Yalçın Akbulut, Yusuf Birol