İşte MHP'nin Gebze, Dilovası, Darıca ve Çayırova'da ki durum;
 
 
Gebze’de iki aday çıkabilir
 
MHP’nin İzmit’ten sonra 107 il delegesi ile en çok delegeye sahip olan ilçesi Gebze’de mevcut başkan Ferit Taşdemir yeniden aday. Karşısına eski ilçe başkanlarından olan ve Cumali Durmuş’a yakınlığı ile bilinen Nusret Acur’un aday olarak çıkması neredeyse kesin gibi. Nusret Acur camiada sevilen ve sayılan birisi.
 
Dilovası’nda Sazak tek aday
 
MHP’nin ilimizde belediye başkanı çıkardığı yerlerden birisi olan Dilovası’nda mevcut başkan Aslan Sazak yeniden aday. Karşısına en azından bugün için bir aday çıkması beklenmiyor. 11 il delegesinin bulunduğu Dilovası MHP eski gücünden çok uzak bu ilçemizde. Aslan Sazak herkese yakın bir isim.
 
Çayırova’da belirsizlik var
 
MHP’nin adayının belli olmadığı tek ilçe Çayırova.Mevcut ilçe başkanı İsmail Akkuş bu seçimlerde aday değil. Ama şu ana kadar resmen aday olduğunu açıklayan da yok. 27 il delegesinin bulunduğu Çayırova MHP’de ilçe başkanı Akkuş’un verdiği bilgiye göre 687 üye var. Bu rakamlar bile MHP’nin Çayırova’da ne durumda olduğunu açık açık gösteriyor.
 
Darıca’da Demir tek aday
 
MHP’nin ilçe seçimlerine tek adayla girmesinin beklendiği ilçelerden birisi de Darıca. Büyük Birlik Partisi’nden MHP’ye geçen ve 30 Mart yerel seçimlerinde Gebze’den belediye meclis adayı olan mimar Fatih Kürşat Demir seçimlere tek aday olarak girecek. Herkes tarafından sevilen ve desteklenen Demir herkese de yakın bir isim. 56 il delegesinin bulunduğu Darıca’da il başkan yardımcısı Adnan Metin’den alınan bilgiye göre 853 üye bulunuyor.