Genel seçimlere ‘Milli İttifak’ çatısı altında girecek olan Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi’nin Kadın Kolları (BBP) Genel Başkanları ilimize geldi. SP Kadın Kolları Genel Başkanı Ebru Asiltürk ve BBP Kadın Kolları  Genel Başkanı Hatice Cayır, Ayışığı Restoran’da düzenlenen toplantıyla Milli İttifak saflarında yer alan kadınlarla buluştu. Yaklaşık 1 saat rotarlı başlayan programda genel başkanların yanı sıra Ankara Milletvekili adayı Hatice Bahçeci, SP İl Kadın Kolları Genel Başkanı ve Kocaeli milletvekili adayı Reyhan Şengün, ilçe kadın kolları başkanları da hazır bulundu.

İSLAM COĞRAFYASININ İTTİFAKI

Programın açılış konuşmasını BBP İl Kadın Kolları kademesi adına Ömür Yeşil yaptı. Milli ittifakın emin adımlarla iktidara yürüyeceğini söyleyen Yeşil’in ardından kürsüye çıkan SP İl Kadın Kolları Genel Başkanı Reyhan Şengün ise, ittifakın sadece iki partiyi değil, tüm partileri ve islam alemini temsil ettiğini kaydetti. Toplantı da kadınlara hitap eden BBP Kadın Kolları Genel Başkanı Hatice Cayır, vatanın birlik ve beraberliğinin bölünmemesi, ayrımcılığa karşı durmak, adaletin yeniden sağlanması, Türk ve İslam Coğrafyası’nda kan ve şiddet görülememesi için ittifakı kurduklarını söyledi.

İKTİDAR MUHALEFETİ SAVUNMUYOR

Cayır, “Mücadelemizin başarıya ulaşması için sorumluluğumuzu yerine getirmenin arifesindeyiz. Biz kadınlar dünyadaki iyilik hareketlerinin öncüsü olmalıyız. Yeniden islam medeniyetinin inşaası için yollarda olmalıyız. Dünya müslümanlarının gözü bizdedir ve beklenti içerisindedir. Bu ittifak sadece iki partinin isteği değil, tüm İslam coğrafyasının isteğidir. Milletimizi bölmeye, çatıştırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecek. AKP iktidara geldiklerinde sadece Irak’ta 1,5 milyon müslüman katledildi. Suriye’nin hali ortadır. Mazlumların, müslümanların hiçbir şekilde hakkını savunmuyorlar” dedi.

VATANDAŞIN KARNI DOYMUYOR

Cayır’ın ardından sloganlar eşliğinde kürsüye çıkan SP Kadın Kolları Genel Başkanı Ebru Asiltürk ise, AK Parti hükümetinin algı operasyonu yürüttüğünü savundu. Asiltürk, “İktidar, havaalanlarıyla, Marmara’yı, duble yolları yaptık diye övünürken benim işsiz kardeşimin karnı doyuyor mu, atanamayan öğretmenlerimin yüzünü güldürüyor mu? Anaokullarının, üst geçitlerin, 10 kez açılmış havaalanını bir kez daha açıyorlar. Bu hükümet evet bir şeyler yaptı ancak icraatlarını bizlerin parasıyla yaptı. Vatandaşın günlük ihtiyaçlarını karşılamak için zaten hizmet vermek zorundalar” diye konuştu.

EN ÖNEMLİ 5 SORUN

Türkiye’nin kaynaklarının israf edilmesinden yakınan Asiltürk, “Kadınlar olarak toplumu şekillendiren bireyler olarak memleket meselelerine daha çok eğilmeliyiz. Devlet kurumlarının istatistiklerine göre memleketin en önemli 5 sorunu işsizlik, yoksulluk, iç barış, manevi tahribat, dış politikadaki yanlışlıklartır. Ekonominin çok iyi noktada olduğunu söyleyenler işsizliği ve yoksulluğu görmezden geliyor. Etrafımızda gelişi güzel oluşturulan olaylara film diyeceğiz” ifadelerini kullandı. Başkanların coşkuyla alkışlanan konuşmalarının ardından Ammar Acarlıoğlu’nun mini konseriyle toplantı sonlandı.