Şiddetli yağmur, sel, su baskını gibi konularda uyarılar yapan Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü bu kez çok ilginç bir uyarı yaptı. Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü’nün uyarısı bu kez ‘önleminizi alın’ değil, ‘ıslanmaktan çekinmeyin’ şeklinde oldu İşte Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü’nün tavsiyeleri:

 “Nisan yağmurları, tabiatın uyanmasını ve canlanmasını sağlayan bir hayat iksiridir. Bu ayda, sağanak yağan yağmurla toprağa rahmet düşer, tabiat uyanır, canlanır, bitki ve ağaçların çiçek tozları, reçine, eterik yağlar, çiçek polenleri, rüzgar ve hava akımıyla atmosfere karışır, yağmurla birlikte yeryüzüne düşer. Her taraf bir anda yeşillenir. Nisan yağmuru zemzem suyu kadar şifadır. Nisan yağmurunda ıslanmak insana sağlık verir. Saçları uzamayanlar, başlarını bu nisan yağmuruyla yıkarken, vücuda zindelik ve enerji kazandırır. Çünkü içinde kullanılabilir demir vardır. Kış boyunca en alt seviyeye inen vücudun demir miktarını en doğal yoldan geri kazanabilirsiniz.

Evcil hayvanlara bu sudan içirin, mümkünse yağmurda dolaştırın, evde yaşlılar varsa onların ellerine, yüzüne yağmur suyu sürünüz. Derler ki nisan yağmurları bereketi yanına alıp gökyüzünden yeryüzüne inermiş, bütün canlıların canlanmasına vesile olurmuş, bu yüzdendir deniz altındaki canlılar nisan yağmuru damlaları için yüzeye çıkarlar.

Sedef damlayı içine alıp yıllarca onu içinde saklayarak değerli inciye dönüşür, eğer o damla bir yılanın ağzına düşerse inci değil zehire dönüşür. Mevlana “Nisan Tası’’adı verilen kaplara topladıkları nisan yağmurlarını, dergahı ziyarete gelen misafirlerine ikram ediyor, bu suyun bazı dertlere şifa olacağına inanıyordu.

Temiz kaplarda toplanan sular, baharın bolluk ve bereket getirmesi ya da hastalıklardan arınma düşüncesiyle içiliyordu. Yağmur gördüğünüzde dışarı çıkıp bol bol ıslanın! Nisan yağmurları içme ve kullanma sırasında da bu özellikleri nedeniyle önemli yarar sağlar. Ancak hava kirliliğinin yoğun olduğu kentlerde faydadan çok zarar verir.”