Nihayet, fabrikamızda örgütlü Türk Metal MESS’e karşı 2 Şubat’ta grev kararı alabildi. Grev kararı alabildi ama uygulamaya gelince kararının arkasında durabilecek mi?

Hepimiz biliyoruz Türk Metal Sendikasının sarı sendika (işverenden yana) olduğunu. Ne zaman bizlerin yanında durdu ki? Her sözleşmede sallayan ama iş icraata gelince kıvıran...

Bizim fabrikada şimdiden grev kararının ardından işçi çıkarılacağı söylentileri yayılmaya başlandı. Bu söylentileri çıkaran kim? Tabii ki Türk Metal.

Yani yine kıvırmanın derdine düştü. Burada kıvıramazsa Yüksek Hakem Kurulunda kıvıracak!

Tabii biz buna göz yumarsak. Grev yasaklansa bile bizler bu yasağa uymayacağız. Hakkımız olanı almak için eylemlerimiz yasaklamalara karşı devam edecek. İşçinin büyük çoğunluğu yasaklamalar olsa dahi grev istiyor. Türk Metal bu kararının arkasında dursun veya durmasın bizler grev kararını tüm baskılara karşı uygulayacağız.

Ülkenin gündemi ne olursa olsun artık bu oyalamalara karnımız tok. Ve bu sefer hakkımız olanı alacağız. Türk Metal Sendikasının grev kararını uygulayacak cesareti yoksa veya Yüksek Hakem Kuruluna olay intikal ederse ve bu heyetin kararlarına karşı gelemeyecekse meydanı asıl sahiplerine, yani biz işçilere bıraksın.

Meydanlar bizim grev bizim. TV’lerde görüyoruz kendini yakan işçileri. Bıçak kemiği delmiş geçmiş. Yokluktan bunalan işçiler kendi canına acımıyorsa ne yasak ne MESS ne de Türk Metal’i dinler. Açken ben ben değilim cümlesi gerçek anlamını gösterir.

Hep beraber işgal ve direnişe. Hakkımız için GREV tek yol.

Evrensel