Gazi Ortaokulu'nda 5 ve 6. sınıflarda ücretli olarak bir aydır bilgisayar öğretmenliği yaptığı öğrenilen O.S.'nin öğrencisine cinsel taciz girişiminde bulunduğu iddia edildi. Olay, cinsel taciz girişiminde bulunulan küçük kızın velisinin şikayeti üzerine ortaya çıktı. Dün meydana gelen olayda, bir kız öğrenciyi bilgisayar laboratuvarına sokarak kapıyı kilitleyen ve yaklaşık yarım saat odada kalan ücretli öğretmen O.S.'nin kız öğrencisine cinsel istismar girişiminde bulunduğu ileri sürüldü. Öğretmen ve öğrencinin içeri girdiğini gören bir başka kız öğrenci aynı öğretmenin geçen hafta kendisini de bilgisayar laboratuvarına sokmak istediğini ve kendisinden bilgisayar fişini masanın altından takmasını istediği ancak kendisinin ‘Ben anlamam öğretmenim' diyerek laboratuvardan çıktığı öğrenildi.
 
 
Öğrencilerin durumu velilerine yansıtması üzerine kız öğrencilerden birinin velisi ücretli öğretmen hakkında şikayette bulundu. Şikayet üzerine gözaltına alınan ücretli öğretmen O.S. tutuklanırken, okuldaki güvenlik kameralarından öğretmen ve kız öğrencinin laboratuvara girdiği ve kapının kilitlendiğinin tespit edildiği öğrenildi.
Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Gazi Ortaokulundaki ücretli öğretmen O.S.'nin bir velinin şikayeti üzerine okuldaki görevine son verildiğini doğruladı. Manisa Milli eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da ortada bir iddia olduğunu ve emniyetin gerekli soruşturmayı sürdürdüğünü kaydetti. Velilerin de sık sık ücretli öğretmenin derslerdeki tavrından dolayı okul yönetimine şikayetlerde bulunduğu öğrenildi. Ücretli öğretmenin dün şikayetin hemen ardından okulla ilişiğinin kesildiği ve şikayet üzerine de akşam saatlerinde tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.