Akp il kadın kolu başkanı Oya Tunçel, önümüzdeki kongrede il kadın kolları başkanlığına aday olmayacağını duyurdu. Kadın kolları genel başkanlığının MKYK’sında görev alan ve aynı zamanda büyükşehir belediyesi ve Gebze belediyesi meclis üyesi olan Oya Tunçel, bu dönem il kadın kolları başkanlığını bırakıyor. Uzun zamandır bu görevi başarıyla sürdüren Tunçel’in yerine kimin başkan olacağı ise merak ediliyor.
Akp kulislerinde il kadın kolları başkanlığı için bazı isimler ortalıkta dolaşmaya başladı bile. Başkanlık için adı geçen isimlerin başında Akp il yönetim kurulu üyesi Müge Olşen var. Olşen’in kadın kolu başkanlığına en yakın isim olduğu iddia edlirken, teşlilatlarda ise Aysel Demirtaş ismi ağır basıyor. Şu anda mevcut Akp İzmit ilçe kadın kolu başkanı olan Demirtaş’a özellikle partili kadınların il başkanı olması yönünde baskı kurduğu söyleniyor. Aysel Demirtaş ise bu konuda renk vermiyor. İzmit ilçe kadın kollarındaki başarılı grafiği nedeniyle aynı görevde kalmasını isteyenler de çoğunlukta bulunuyor.
Akp’deki kadın kolları başkanlığıyla ilgili kongre süreci sürprizlere gebe gibi görülse de, il kadın kolları başkanlığı için Müge Olşen’in bir adım önde olduğu ifade ediliyor.