AKP İl Gençlik Kolları Üniversite Komisyonu’nun parti büyüklerini davet ettiği toplantılar devam ediyor. Eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe dün AKP il binasında üniversite öğrencilerine altın öğütler verdi.

Üniversiteli gençlere hedef çıtısanı daima yüksek tutmalarını, okuldan mezun olduktan sonra belediyelerde işe girmeyi düşünmemelerini tavsiye eden Pepe, “Şimdiki üniversite mezunları bizim kadar şanslı değiller. Her yıl on binlerce genç, üniversitelerden mezun oluyor. Bir işe torpille girilebilir, ancak beceri ve bilgi yoksa, orada torpille kalmak zordur” dedi.

Üniversitelerin özgür olması gerektiğini, kısıtlamaların kabul edilemez olduğunu belirten Pepe, “Geçmişte üniversiteler kışla gibiydi. Tek tip insan yetiştiriliyordu. Her üniversitelinin inanma ya da inanmama gibi hakkı var. Üniversite öğrencisi inançlı da olabilir, ateist de olabilir. Herkesin düşüncelerini anlatma hakkı olmalıdır” diye konuştu.

Üniversite öğrencilerine en az meramlarını anlatacak kadar yabancı dil öğrenmeleri ve bu konuda ısrarcı olmalarını öğütleyen Eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, üniversitelilerin dil öğrenmenin yanında mastır ve doktora yapmalarını, küçük şeylerle mutlu olmadan büyük düşünmelerini istedi. Pepe, yerli otomobille ilgili soru soran gence, kaç yaşındasın diye sordu, 22 yaşındayım cevabı alınca, 30’una varmadan yapılır dedi.