AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu başkanlığındaki KEFEK, kadın-erkek fırsat eşitliği çalışmalarını yerinde gözlemlemek üzere Finlandiya ve İsveç parlamentolarını ziyaret edecek

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu KEFEK ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi, Parlamentolar Arası Birlik işbirliğiyle kadın erkek fırsat eşitliği konusundaki örnek uygulamaları yerinde incelemek üzere Finlandiya ve İsveç’e çalışma ziyareti gerçekleştiriliyor. 20 Eylül’e kadar sürecek parlamento ziyaretleri kapsamında KEFEK Milletvekilleri, kadın erkek fırsat eşitliğinin tesis edilmesi ve toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme konularında yetkililerden karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulacak.

KATIRCIOĞLU BAŞKAN

Çalışma ziyaretine; KEFEK Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Afyon Milletvekili Hatice Dudu Özkal, İstanbul Milletvekili Fatma Benli, Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul ile KEFEK yasama uzmanları Gökalp İzmir ve Yağmur Şen katıldı. Heyet, Finlandiya Parlamentosu’nda Eşitlik Ombudsmanı, İstihdam ve Eşitlik Komisyonu, Parlamento Başkanı, İsveç Parlamentosunda ise İsveç IPU Başkanı, Meclis Başkan Yardımcısı ve İstihdam Komitesi ile temaslarda bulunacak.

İYİ İŞLER YAPTILAR

Radiye Sezer Katıcıoğlu ziyarete ilişkin şunları söyledi; “Kadın erkek fırsat eşitliği konusundaki örnek uygulamaları yerinde incelemek üzere Finlandiya ve İsveç’e ziyaret düzenleyeceğiz. İsveç ve Finlandiya bu noktada önemli adımlar atmış, incelenmeye değer çalışmalara imza atmıştır. Toplumsal cinsiyete duyarlı bütçelemenin mekanizmasını oluşturmuş bu ülkelerden edineceğimiz izlenimler ülkemiz adına önemli bir birikim olacaktır. Ülkeler arası işbirliğinin yanı sıra kadın erkek fırsat eşitliğinin sağlanmasına yönelik oluşturulmuş komisyonlarımız arası işbirliğinin de önemli adımların öncüsü olacağına inanıyorum. Heyetteki parlamenter arkadaşlarımızın en iyi şekilde istifade edebileceğini düşünüyorum.”