Darıca Belediyesi Teras Cafe Restaurant’ta yapılan toplantıya Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık’ta katılırken, programda seçim çalışmalarından hazırlanan kısa bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Ayrıca Evet Platformu tarafından düzenlenen “Kararım Evet” Kısa film yarışmasında dereceye giren eserler gazetecilerin beğenisine sunuldu.
 
Programda kısa bir selamlama konuşması yapan AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Referandum sürecinde kendilerine destek olan MHP'ye Teşekkür etti. Başkan Bıyık  konuşmasında, “Referandum sürecini en iyi şekilde değerlendirdik. Gerek Belediye Başkanımız gerekse teşkilat üyelerimiz bu süreçte üzerine düşeni en iyi şekilde yapmıştır. Referandumda bazı vatandaşlarımız kızgınlıklarından dolayı da hayır dedi. Biz Darıca olarak her türlü gayreti gösterdik. Bunun yanında MHP Darıca İlçe Başkanı ve ilçe teşkilatı da çok güzel bir şekilde çalıştı. Başta MHP’nin Genel başkanı olmak üzere tüm MHP’li arkadaşlara teşekkür ediyorum. Referandum güzel bir ortamda geçti.” diyerek düşüncelerini açıklarken  Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanlığının sandıklara itiraz etmesini “Seçimi sulandırma olarak” değerlendirdi.
 
SON SÖZÜ VATANDAŞ SÖYLEDİ
 
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise konuşmasında yaklaşık iki aylık referandum çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunarak  “Bizler Referandum sürecinde gece gündüz demeden, sokak sokak dolaştık, çalınmadık kapı bırakmadık. Darıca’da zorlu bir süreci başarıyla atlattık. Demokrasilerde sandık sonucu belirler, Bunun tartışmasını yapmak bir şey getirmez. Vatandaşımız son sözünü söylemiştir. Tüm siyasi partiler buna saygı duymalı ve ülkemiz nasıl büyür onun üzerinde kafa yormalı. 2019 yılında yeni bir sistemle ülkemiz yönetilecektir. Artık koalisyonlar dönemi sona ermiştir, güçlü iktidarlarla güçlü Türkiye’nin önü açılmıştır.’ Şimdi birlik ve beraberlik zamanıdır. Bu seçimde herkes kazanmıştır. Güçlü Türkiye için Evet denmiştir. Hayır diyen vatandaşlarımız da bu milletin ferdidir. Eminim onlarda bir gün keşke Evet deseydim de bu ülkenin büyümesine bende katkı verseydim diyeceklerdir. Burada siyasi partiler seçim kazanmamıştır, sistem kazançlı çıkmıştır. Darıca’da Referandum sürecinde 240 Ev Toplantısı, 45 Site, 56 Dernek ziyareti ve Esnaf ziyareti gerçekleştirdik. Ulusal ve Yerel kanallarda programlara katıldık. Yaklaşık 10 Bin gencimize ulaştık. Diriliş Yürüyüşü ve Uğur konseri ile vatandaşın heyecanını canlı tuttuk.Gençlerimiz arasında “Kararım Evet” Kısa film yarışması yaptık.” diyerek seçim gününe kadar aralıksız bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.
 
REFERANDUM BAŞARI İLE SONUÇLANMIŞTIR
 
Başkan Karabacak, yapılan referandumun genel veya yerel seçimlerle kıyaslanmasının yanlış olacağını ifade ederek,  “Türkiye genelinde yüzde 51,4 aldık. Bu iyi bir sonuç. Bizim Darıca’da en çok hizmet verdiğimiz yerlerde Evet oyu çıkmadı. Ben öyle inanıyorum ki; Bu hayır çıkan sandıklardan ilk seçimde AK Parti’ye büyük oy çıkacaktır. Seçim öncesi Darıca’da yaptığımız anketten yüzde 56 çıkmıştı. Anketimiz bizi yanıltmadı. Hangi sandıktan ne çıkmış biz bunları biliyoruz. Bunun değerlendirmesini yapacağız.  Darıca’da seçim başarı ile sonuçlanmış ve ülkemiz genelinde de seçim başarı ile atlatılmıştır. Milletimize hayırlı uğurlu olsun.” diyerek konuşmasını tamamladı. Konuşmaların ardından Başkan Karabacak ve İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık gazetecilerin sorularını yanıtladılar.