Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından bugün (pazar) Ankara Spor Salonu (ARENA)'da yapılacak olan 26. dönem milletvekili aday tanıtım toplantısına ilimizden; SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, ilçe başkanları, karargah başkanları, teşkilat başkanları, gençlik ve kadın kolları, milletvekili adayları Nurettin Çelik, Ahmet Özen, Recep Sarıdoğan, Alaattin Çakmak, Emine Erbaş, Halil Kayın, Yusuf Aksu, İbrahim Akgündüz, Fatih Polat, Şafak Yamak, Volkan Gemiksiz ile partililer de katıldı. Adaylar, partililerden ayrı olarak Ankara'ya gitti. Tanıtım programı saat 10.45'de başladı.

 

 
BEYANNAME AÇIKLANDI

Programa; Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, genel başkan yardımcısı Hasan Bitmez, Birol Aydın, Refah Partisi kurucu Genel Başkanı Ahmet Tekdal, MÜSİDER Genel Başkanı ve milletvekili adayı Arslan Ateş, Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Yasin Hatipoğlu, Milli Selamet Partisi Kocaeli eski milletvekili ve eski Adalet Bakanı Şevket Kazan isimleri de katıldı.
 
MİLLİ KADRO BURADA
Açılış konuşmasını SP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman yaptı, "Sizin coşkunuz, kararlılığınız Allah'ın izniyle 1 Kasım'da milli görüşün tek temsilcisi olan SP'yi meclise sokmakla kalmayacak, SP'yi iktidar yapacaktır. Milli görüşün temsil edilemediği mecliste bir şey yapılamaz dedik, öyle oldu. Milleti iki ay oyaladılar. Hükümeti kurmama görüşmeleri yapıldı. 550 yerli ve milli milletvekili istiyorsunuz ya işte o kadro burada" dedi.
 

 
KAMALAK: BESMELEMİZİ ÇEKTİK
Programda son olarak söz alan SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, partinin kurucu genel başkanı Necmettin Erbakan'ı anarak sözlerine başladı. Kamalak şunları kaydetti: Ekim ayı Milli Görüş hareketinin ilk filizlendiği aydır. Nitekim merhum hocamız Necmettin Erbakan, ilk bağımsızlar hareketini 14 Ekim 1969'ta başlatmıştı. Yine Türk siyasetinin en etkili partisi MSP de ekim ayında kurulmuştu. Bugün, 46 yıl önce yaptığımız gibi, yine bir ekim ayında Besmelemizi çekiyor kolları sıvıyor ve işe koyuluyoruz.
 
TAHT OYUNLARI KURBANI
Her gün ocaklarımıza ateş, yüreklerimize kor düşerken koskoca bir ülke taht oyunlarına kurban edildi. Akan kanı nasıl önleriz, ülkede huzuru, barışı ve kardeşliği nasıl sağlarız diye düşünmesi gerekenler, tam tersine 'oylarımızı nasıl artırırız' derdine düştü. Bunları 1 Kasım'da sahneden indireceğiz. 7 Haziran'da bunları gördük, Saadet Parti'siz olmuyor. Yan yana da dursalar, üst üste de koysalar bunlar bu işi beceremezler. Türkiye'nin hiçbir sorununu çözemezler. Bu işler inanç, iman ve aşk işidir.

SATA SATA BİTİREMEDİLER
Türkiye'de ağır sanayi hamlesini başlattık. Anadolu'yu fabrikalarla donattık. Yıllardır sata sata bitiremedikleri fabrikalar Milli Görüş'ün eseridir. İşçiye memura emekliye ilk etapta yüzde 50 zam dedik. Esnafın yüzünü güldürdük. İşte hükümet böyle kurulu ey meclis! Milletin iradesine böyle sahip çıkılır, işte aşk budur. Milli Görüş'ün yer almadığı meclis ülkenin herhangi bir derdine çözüm olamaz.
 

 
PARALELCİ OLUYORUZ
Ben böyle dediğim için paralelci oluyorum. 12 yıl yan yana duranlar, 'kandırıldık' diyenler AKP'nin önde gelenleri değil mi? Bugün en büyük cemaat düşmanı kesilen, Esad'a 'kardeşim' diyen AKP değil mi? Sonra çıkıp 'kandırıldık, safmışız' deyip Esad düşmanı kesilen AKP değil mi? Bu ülkede istikrar sorunu varsa bu bizzat AKP iktidarının kendisidir. Saadet Partisi'ne verilen hiçbir oy boşa gitmeyecektir.

HÜKÜMET DEVİREN KADROLAR
Bakın ben anayasa profesörüyüm. Anayasa Mahkemesi'nden 50'den fazla iptal kararı çıkartmış bir adamım. Merhum Erbakan hocamız acizane bendenizi 'hükümet deviren, parti başkanı düşüren adam' diye tanıtırdı. Sizlere sesleniyorum. Bölgenizde Saadet Partili adaylara seçilecek kadar oy verin. Allah'ın izniyle seçim barajını bize bırakın. Bakın, o barajlar nasıl yıkılıyor. Hükümet deviren kadroların yanında, bu sefer de hükümet kuran kadroları görün."
 

 

Programda SP'nin 1 Kasım seçimi için hazırladığı seçim beyannamesi genel başkan Mustafa Kamalak tarafından açıklandı.
SP seçim beyannamesinden başlıca maddeler

-Kuvvetler ayrılığı prensibini hukukun üstünlüğü ilkesine göre yeniden ve geri dönülmez şekilde tesis edeceğiz.
-Siyaseti demokratikleştireceğiz, demokrasiyi toplumsallaştıracağız.
-Yerel yönetimleri vatandaş katılımıyla güçlendireceğiz.
- Saadet Partisi 2015 model bir ekonomik program öneriyor:  Kalkınma planları tepeden inmeyecek, katılımcı yollarla aşağıdan yukarıya doğru belirlenecek. Sanayi ve teknolojide çığır açılacak. Ülkemizi borç yükünden kurtaracağız. Kaynak israfını önleyeceğiz. Vergi yükünü azaltacağız. Vergide adaleti sağlayacağız. Kırsal kalkınmaya öncelik vereceğiz. 
-Emekli maaşları yüzde 50 oranında artırılacak. Her yıl 'refah payı' adı altında o yılın büyüme oranı kadar ilave zam yapılacak.
-Kadına yönelik şiddeti sebep ve sonuçlarıyla ele alıp kalıcı çözümler üretilecek.
- Öğretmenlerin maaşları ve özlük hakları iyileştirilecektir. Öğretmenlerin emeklilikte hak kayıpları önlenecektir. Meslek olarak öğretmenliğin saygınlığı artırılacaktır.
- Üniversite öğrencilerine, gönüllülük esasına göre, burs karşılığı yarı zamanlı danışman, rehber olarak çalışma imkanı sunulacaktır.

- Eğitim müfredatı kendi milli ve manevi değerlerimizle çelişmeyecek şekilde yeniden düzenlenecektir.
- Kur'an kurslarının önündeki tüm engeller kaldırılacaktır.
- YÖK kaldırılacak. Üniversitelerarası kurulun yapısı yeniden düzenlenecektir.
- İşgücü piyasasının niteliğinin artırılması amacıyla üniversitelerin sunduğu eğitim hizmetleri vergiden muaf tutularak, teşvik edilecektir.
-İstihdam kredisi ve vergi indirimleri sağlanacaktır.
-İşsizlik fonu, 'iş edindirme fonu'na dönüştürülecektir.
- Uygun iş kollarında anneye evde çalışma tercihi sunulacaktır.
-Yaşlılarımızı başımızın üzerinde tutacağız. 65 yaş maaşına yüzde 100 zam yapacağız.
- Yüzde 10 seçim barajını kaldıracağız.
- Siyasi partilere devlet yardımının, seçime katılan partiler arasında hiçbir ayrım yapılmadan aldığı oy oranına göre adil bir şekilde paylaştırılmasını sağlayacağız.
- Siyasetin finansmanını şeffaflaştıracağız.
- Koşulları ve çerçevesi anayasada belirlenecek hususlarda, 150 bin imzayla vatandaşlar kendilerini ilgilendiren konularda, görüşülmek üzere Dilekçe Komisyonu aracılığıyla TBMM'ye kanun teklifi verebilecekler.
- Medya çalışanlarının, çalışma ve yaşam koşullarını iyileştirecek düzenlemeler yapacağız.
- İnsan hakları ihlalleri konusunu ele alan, İnsan Hakları İhtisas Mahkemeleri kurulacaktır.
- HSYK, Hakimler Yüksek Kurulu (HYK) ve Savcılar Yüksek Kurulu (SYK) olmak üzere ikiye ayrılacak.
- Yerel ekonomik kaynaklar değerlendirilerek bölgesel gelişme sağlanacak ve 'yerel ekonomik gelişme programı' uygulanacaktır.
- Devletin 444 milyar TL tutarındaki iç borcunun bir kısmı, kamunun kamuya olan borçlarının silinmesi yoluyla,bir kısmı da uzun vadeli bir plan dahilinde Merkez Bankası kaynakları vasıtasıyla, kademeli olarak sıfırlanacaktır.
 

 
SEÇİM ŞARKISI BELLİ OLDU
Ankara'da düzenlenen programda Saadet Partisi'nin seçim şarkısı da belli oldu. Seçim şarkısında 'Dinlesene dinlesene büyüklerini, duyacaksın Türkiye’nin Saadeti'ni' gibi sözler yer aldı.
 

 
KAMALAK COŞKUYLA KARŞILANDI
Saat 10.00'da başlaması gereken program 45 dakikalık gecikmeyle başladı. Genel başkan Kamalak, alkış ve sloganlarla karşılandı. Gençlik kolları üyelerinin oluşturduğu kortejle salona giren Kamalak, salondaki partilileri ve protokol üyelerini selamladı. Program, Necmettin Erbakan'ın konuşmalarının yer aldığı video gösterimiyle başladı.

NAMAZ KILDILAR
SP'lilerin programa katılımı için Perşembe Pazarı başta olmak üzere ilçelerden çok sayıda otobüs kaldırıldı. Saadet Partisi İzmit İlçe Teşkilatı, 6 otobüsle programa katıldı. Bunun dışında diğer ilçeler olmak üzere Kocaeli genelinde toplamda 35 otobüs kaldırıldı. Ankara'ya adeta çıkarma yapan SP Kocaeli teşkilatları, sabahın erken saatlerinde Ankara'ya vardı. Partililer ilk olarak Hacı Bayram Camii'nde sabah namazını birlikte kıldı. Ardından ise hep birlikte tanıtım programının yapılacağı Ankara Spor Salonu'na geçildi.
 

 
YOLLAR KAPANACAK
Ankara’da yapılacak olan aday tanıtımı için güvenlik önlemleri de alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, programa yoğun bir katılım olacağının bildirilmesinden dolayı Ankara’da bazı yolların trafiğe kapatılacağı belirtildi. Açıklamaya göre; bugün (pazar) saat 04.00’dan itibaren toplantı sona erene kadar Cumhuriyet Caddesi’nin (Gar Kavşağı Baruthane Kavşak giriş ve çıkışları) trafiğe kapatılacağı açıklandı. 
 
15 BİN KİŞİ
Tanıtım programı için gelen SP'liler salona saat 08.30 itibariyle alınmaya başladı. Kadınlar, erkekler, milletvekili adayları ve basın mensupları farklı noktalardan salona giriş yaptı. Salon saat 09.00 itibariyle dolmaya başladı. Salonda zemin katta protokol üyeleri, il teşkilatları ve milletvekili adayları yerlerini alacak. Salon ve tribünler dahil olmak üzere yaklaşık 15 bin SP'li salonu doldurdu.


 
GENÇLER SLOGANLA KARŞILADI
Programa büyük ilgi gösteren SP'li gençler, genel başkan Kamalak'ı 'Mücahit Erbakan', 'Başbakan Kamalak', 'Bu gençlik seni Başbakan yapar' sloganlarıyla karşıladı. Ayrıca, tanıtım programı için sosyal medyada 'SaadetiDuyacaksın' etiketiyle organizasyondan kare ve görüşlere de yer verildi.