Bilindiği gibi Kandaz, mahallede belirli bir saatten sonra kız çocuklarını sokakta ve parkta görmek istemediğini belirterek, “‘Bu saydıklarıma karşı aksi davrananları eşek sudan gelene kadar döverim, bilmiş olun. Beni bilirsiniz. Sevmesini de iyi bilirim, dövmesini de. Benden söylemesi’diye yazmıştı.

Haberin Kocaeli ve ulusal basının gündemine  düşmesinden sonra açıklamada bulunan Remzi Kandaz, “Ben hayatım boyunca kendi çocuklarıma bile bir tokat vurmuş değilim. Bu paylaşımım da başka art niyetim yok” dedi.

41havadis.com’da yayınlanan Remzi Kandaz’ın haberi ulusal gündeme de oturduktan sonra muhtar Kandaz, 180 derece dönen yorumlar yaptı. Haberi ilk yapan 41havadis.com'a sosyal medya sayfalarımızda muhtar Remzi Kandaz önce teşekkür etmişti.

Olumlu ve olumsuz yorumlar alan haberimize okuyucularımızdan bazıları benim çocuğumu nasıl döver yorumlarına ise Kandaz yine sosyal medya hesabında 41havadis.com'a mesaj atarak şu cevabı vermişti.

İşte Kandaz'ın o yorumu;

Benim çocugumu nasıl döversin diyen adamıda döverim. Çocuğu suç işleyecek babası ona sahip çıkacak.

Haberimizin ulusal basına düşmesiyle Arapçeşme mahalle muhtarı Remzi Kandaz yaptığı yorumlardan 180 derece dönerek önce 41havadis.com sitemizi sosyal medya hesaplarında engelledi. Tam tersi şeklinde yorumlarını ise diğer basın organlarına açıklayarak kendini aklamaya çalıştı.