KOCAELİ’nin organize sanayi bölgeleri ve fabrikalarıyla Türkiye’nin sanayi başkenti olduğunu söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kocaeli, küresel oyuncuların gözdesi, dünyanın önde gelen yatırım merkezlerinden biri konumunda” dedi.
 
ÇEVREDEN sosyal projelere, ulaşımdan eğitime kadar 2023 vizyonu kapsamında, yeni yatırımlar yapacaklarını anlatan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Türkiye’nin sanayi başkenti. konumunda Türkiye’nin 100 büyük sanayi kuruluşunun 27’si Kocaeli’nde bulunuyor. 1.847 adet yerli, 153 adet yabancı sanayi tesisi ile 11 adet organize sanayi bölgesinin bulunduğu bir kent. Şehrimizin, imalat sanayi açısından ülke içindeki payı yüzde 13, dış ticaretteki payı ise yüzde 18. Kocaeli, küresel ölçekteki rekabette Türkiye’nin önemli bir üretim üssü. Yeni yatırımlarla bir adım daha ileri gidecek” dedi.
 
BİLİŞİM VADİSİ PROJESİ
 
Teknoloji alanında yaptıkları çalışmaları anlatan İbrahim Karaosmanoğlu, şöyle devam etti: “335 bin ilköğretim, 65 bin üniversite öğrencisiyle Kocaeli, genç, dinamik ve gelecek vaat eden bir şehir. Nasıl ki kentin fiziksel gelişimi için işe altyapıdan başladıysak zihinsel gelişimi için de eğitime öncelik verdik. En önemli çalışmamız Bilişim Vadisi projesi. Bilişim Vadisi projesi sadece şehrimiz için değil, ülkemiz ve bölgemiz için büyük öneme sahip. Gebze’de kurulması planlanan bu vadi, üniversitelerin ve özellikle bilgi ve iletişim teknolojilerinde çalışan teknoloji firmalarının araştırma geliştirme yapmalarını ve teknoloji üretmelerini sağlayacak. Kocaeli’yi bilgiyle, kültürle aydınlanmış bir gelecek bekliyor.”
 
HAVA ULAŞIMI ÖNEMLİ
 
Kocaeli’nin Türkiye’nin önemli bir lojistik üssü olduğunu da belirten İbrahim Karaosmanoğlu, “En ücra köyümüzle şehir merkezimiz arasında karayolu ulaşım entegrasyonunu tamamladık. Deniz taşımacılığını geliştirdik. Cengiz Topel Havaalanı’nı sivil havacılığa açarak hava ulaşımında da bir miladı başlattık.  Şu anda sadece Trabzon ile Kocaeli ve Ankara arasında yapılan uçuşların diğer illerimize ve yurt dışına da açılabilmesi için çalışmalarımız sürüyor.  Kentimiz sınırlarından da geçen hızlı tren ve bağlantılı hat çalışmaları kısa süre önce başladı. Körfez geçişine start verildi. Asrın projesi olarak nitelendirilen Marmaray’ın Kocaeli entegrasyonu görüşmeleriyse devam ediyor” diye konuştu. 
 
20 BİN KONUTA ULAŞTIK
 
Son dönemlerde yapılan en önemli çalışmalardan birinin de Kent Konut olduğunu anlatan İbrahim Karaosmanoğlu, “Kararlılıkla mücadele ettik, ediyoruz. Bu nedenle Kent Konutu kurduk. TOKi ile birlikte 20 bin konut hedefine ulaştık. Gecekondu bölgelerini Kentsel Dönüşüm Projeleri ile rehabilite etmeye başladık. Kentsel Dönüşüm Projelerimizi hayata geçirerek vatandaşlarımızı sadece evsahibi yapmakla kalmadık, sosyal ve kaliteli yaşama da kavuşturduk.  TOKİ ile işbirlikleri yaparak, konut arzını; ihtiyaca cevap verecek düzeyde artırdık. Şehir merkezlerinde oluşan yığılmayı çevreye doğru yaydık” dedi. 
 
Turizm öne çıkmaya başladı
SON dönemlerde yaptıkları yatırımlarla şehrin turizmde de ön plana çıkmaya başladığını anlatan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kocaeli, gelişme hızı bakımından da Türkiye illeri arasında zirvede bulunuyor. İki deniz, bir körfez... Muhteşem doğal güzellikleri, gölleri, ormanları, plajları, kış sporu tesisleri ile Kocaeli aynı zamanda yerli ve yabancı turistler için bir cazibe merkezi. Yüzlerce kilometrelik yürüyüş parkurları, doğa tutkunlarının gözdesi” dedi.
 
Dünya bizi tanıyor
ULUSLARASI düzeyde yaptıkları çalışmaları anlatan İbrahim Karaosmanoğlu, ”Birçok organizasyon, dünyada örneğine az rastlanan projelerimiz kentimizi, dünyaya tanıtmada önemli rol oynuyorlar. 23 Nisan Çocuk Festivalimiz ile her yıl 41 ülkeden 1000 çocuğu kentimizde ağırlıyoruz. 41 ülke ile bu anlamda ilişkiler kuruyoruz. Öyle geniş bir yelpazede tanındık ki artık ABD’den bile kardeş şehrimiz var. İşte tüm bu projelerimiz aslında bizi 2023 vizyonuna taşıyan basamaklar” dedi.