Büyük Birlik Partisi Darıca İlçe Başkanı Şazim Boztaş, PKK'yı ve siyasi uzantısı HDP'yi sert dille kınarken AKP'ye de yüklendi.


Boztaş, “Son günlerde yurdumuzun dört bir yanında artarak devam eden terör olayları ile milletimizin yüreği dağlanmıştır. Habur`da, Oslo`da, Kandil`de ve her yerde teröristlere çözüm süreci adı altında gelinen noktada bedelini vatan evlatları ödemektedir ve birileri hala 400 vekil olsaydı bunlar olmazdı demektedir. O zaman soruyoruz; Türkiye`de 13 yıldır tek başına iktidar olan, hukuku tanımayan, istediğini atayan, istediğini görevden atan, her şeye müdahaleyi kendinde hak gören bir iktidar varken, hiç bir sorunu çözemeyenler 400 vekili ne için istemektedir” diye konuştu.


PKK’nın 22 yılda 35 Bin insanı öldürdüğünü belirten Boztaş, şunları söyledi: “Hala durmadan terör eylemlerine devam etmektedir. Türk Milletinin yüreği yanmıştır ve yanmaya devam etmektedir. Bölücü terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş geçtiğimiz günlerde haddini aşarak ananızdan doğduğunuza pişman ederiz dediği basına yansıdı. Asıl biz analarından doğduğuna nasıl pişman edilir çok iyi biliriz ama ülkemizi ve birliğimizi bozmaya çalışanların oyununa gelmiyoruz. Sabrımızı zorlayan ve sınırlarını aşan bu hadsizler bu cesareti nereden alıyor? Ülkemizi yönetenler kendi kişisel hırslarını bir kenara bırakmalı ve akan bu kanın durdurulması için gerekli tüm önlemleri almalıdır. Tekrar altını çizerek söylüyorum ateş düştüğü yeri yakıyor. Milletçe teröre tepki vermenin zamanı gelmiş ve geçmiştir. Tepkimizi verirken kendini bilmeyen densizlerin oyunlarına gelmeden göstermemiz lazım. Hassas günler geçiriyoruz. 1 Kasım'da gerek AKP gerek ise HDP sandıkta Türk Milletinden gerekli cevabı alacaktır.