Bizim Kocaeli Gazetesi Genel Koordinatörü Serpil Çolak ALS hastalarına destek amaçlı bir kova buzlu suyu başından aşağı döktü. Çolak, aynı zamanda 3 kişiye meydan okudu.
Bir kova buzlu suyu başlarından aşağı boşaltan ve bunu videoya çekip paylaşan kişilere her gün bir yenisi ekleniyor. Bu kampanya aslında ALS hastalığı için bir yardım toplama eylemi. Başından aşağıya bir kova buzlu suyu döken kişi en az 3 kişiye meydan okuyarak düelloya davet ediyor. Eğer düelloya davet edilen kişi 24 saat içerisinde başından aşağıya bir kova buzlu su dökmezse ALS hastaları için açılan banka hesabına 100 dolar yatıracak.
 
KİMLERE MEYDAN OKUDU?
Bizim Kocaeli Gazetesi Genel Koordinatörü Serpil Çolak da ALS hastalarına dikkat çekmek için bir kova buzlu suyu başından aşağıya döktü. Çarşı Yapı'da bulunan Bizim Kocaeli Gazetesi önünde gerçekleştirilen eylemde Çolak, ASL hastalığına dikkat çekti. Bir kova buzlu suyu başından aşağıya döken Serpil Çolak, Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz, Kocaeli Barosu Başkan Adayı Av. Hakan Lamper ve Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik'e meydan okudu. Yavuz, Lamper ve Çevik'in 24 saat içerisinde bir kova buzluyu başından aşağıya dökmesi gerekiyor. Aksi takdirde ALS hastaları için açılan hesaba 100 dolar yatıracaklar.
 
SÜPRİZ YAŞANDI
Bir kova bzulu suyu başından aşağıya döken Serpil Çolak'a birde süpriz yapıldı. Bizim Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Güngör Arslan, ikinci bir kova buzlu suyu da gazete binasının penceresinden Çolak'ın üzerine döktü. Neye uğradığı şaşıran Çolak, "1 veya 2 kova su hiç fark etmez. Önemli olan bu hastalığa dikkat çekmektir" şeklinde konuştu.
 
ALS NEDİR?
Amyotrofik lateral skleroz (ALS), merkezi sinir sistemi, omurilik ve beyin sapındaki nöronların azalması sonucunda meydana geliyor. Bu hastalığa yakalanan kişilerde kasta zayıflık ve yutma zorluğu gibi semptomlar görülüyor. Uzmanlara göre ALS’ye yakalanan hastalar, ortalama 3-5 yıl yaşayabiliyor. Hastalık, zihinsel fonksiyonlara zarar vermiyor