Bu yolla belediyenin kasasından her ay 450 bin TL (450 milyar) para çıktığı anlaşıldı.  Bunun üzerine ilk iş olarak hemen harekete geçen Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, belediyeden işe gelmeden her ay haksız şekilde bankamatikten maaş çekenlerin maaşlarını dondurdu ve soruşturma açtırdı.

Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin göreve gelir gelmez ilk icraatlarından biri belediye harcamalarını mercek altına almak oldu. Geçtiğimiz dönem hesaplarını tek tek inceleyen Başkan Demirci, belediyede çalışıyormuş gibi görünen ancak hiçbir iş yapmadan maaş alan yaklaşık 170 kişi tespit etti.

BELEDİYEYE HİÇ UĞRAMADAN MAAŞ ALIYORLAR

Belediyeye dahi uğramadan sadece ay sonları maaş alan onlarca kişinin belediye ile olan ilişiklerini kesen Başkan Demirci, ayrıca haksız ve gereksiz harcamalarla ilgili de çalışma başlattı. Belediye içinde görev yapan bazı personellerin, haksız harcamalar nedeniyle yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalacağı öğrenilirken, ayrıca haksız kazanç elde eden bazı firmalarla işbirliği yaptıkları belirlenen personele de zimmet çıkarılmaya başlandı.

AFİŞLERE TRİLYONLAR AKMIŞ!

Öte yandan, geçtiğimiz dönem Çayırova Belediyesi tarafından çeşitli kutlama ve etkinlikler için hazırlanan afişleri bastıran bir firmanın, belediyeye hak ettiğinin çok üzerinde fatura kestiği öğrenildi. Söz konusu firmanın bu yolla trilyonları bulan faturalar keserek, belediyeyi zarara uğrattığı, belediye içinden bazı personellerin de bu duruma göz yumdukları kaydedildi.

HESABI VERİLSİN!

Çayırova Belediyesi’ndeki operasyonlar kapsamında bazı gazetelerin kestikleri faturalar da detaylı bir şekilde inceleme altına alındı. Çayırova’da hangi gazetenin belediyeye ne kadar fatura kestiği, özellikle afişlerle ilgili nasıl ve ne kadar haksız kazanç elde ettiği kısa süre içinde ortaya çıkacak. İlk alınan bilgilere göre, sadece afişler için ödemesi yapılan faturaların trilyonları bulduğu bildirildi.

Çayırova Belediyesi’nde bizzat Başkan Şevki Demirci tarafından başlatılan hesaplarla ilgili incelemelerin sürdüğü öğrenilirken, incelemeler kapsamında bulunan hesaplarla ilgili yetkisi ve sorumluluğu olan personelin de büyük tedirginlik yaşadığı bildirildi.