Demirci yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bazı yerel medya organlarında Belediye Başkan adayı olma süreciyle ilgili iddialar ortaya atılarak kamuoyunda olumsuz algı oluşturmayı hedefleyen yayınlar yapılmaktadır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur.

İlgili yerel mecrada geçen “Belediye Başkan adayı olarak gösterilmem karşılığında 1 milyon lira ödediğim” şeklindeki iddia tamamiyle gerçek dışıdır. Ak Parti’nin aday belirleme sürecindeki hassasiyeti ve izlediği yol, başta kamuoyu ve teşkilat yoklamaları olmak üzere bellidir.

Mevzubahis iddiada şahsımın yanısıra toplumun en geniş katılımlı istişare süreçleri sonunda adayını belirleyen Ak Parti’ye yönelik iftira ve itibarsızlaştırma amacı da ayrıca sözkonusudur.

Çayırova’da büyük projeleri hayata geçirme aşamasında olduğumuz bugünlerde, özellikle gündeme getirildiğini düşündüğümüz kasıtlı ve adeta “çamur at, izi kalsın” tarzı haberlerle yıpratma çabaları Çayırova’ya hizmet yolunda asla şevkimizi kıramayacak, hızımızı kesemeyecektir.

Haberin baş tarafına “iddiaya göre, dedikodulara göre, kulislere göre” ibarelerini eklemek, hiç kimseye mesnetsiz, yalan ve iftiraya dayalı yayın yapma hakkını vermemelidir .

Bu çeşit itibar suikastı girişimlerine karşı yasal hakkımı elbette kullanacağım. İlgili yayınlarla ilgili kanuni süreci başlattığımı belirtir, kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım.