Arnavutköy Delikkaya Tren yolu mevkiinde yol kenarında önceki gün akşam saatlerinde ağzı koli bandıyla kapatılmış cesed gören bir çoban durumu 155 Polis İmdat Hattı'na bildirdi. Olay yerine gelen ekipler inceleme yaparken aynı yol üzerinde yaklaşık 1 km ileride yine ağzı koli bandıyla kapatılmış ikinci bir ceset daha buldu. Üzerlerinden kimlik çıkmayan ve 40 yaşlarında bir erkek ile 30 yaşlarında bir kadına ait olduğu tespit edilen cesetler ilk incelemelerin ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı.İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri başlattıkları soruşturmada ilk önce kadına ait cesedin kimliğini belirledi. Dün akşam saatlerinde parmak izi incelemesinden kadın cesedin Suriyeli Nısrin Kırıdi olduğunu ve bir buçuk aylık hamile olduğunu tespit eden ekipler kadının İstanbul Başakşehir’de lüks bir sitede yaşadığını belirledi. 

Derinleştirilen soruşturmada, Nısrin Kırıdi'nin yakınlarından ve çevresinden alınan bilgi ve cesed teşhisinden ikinci cesedin de Nısrin Kırıdi'nın Lübnan uyruklu eşi Muhammed Kırıdi'ye’ya ait olduğu belirlendi. 

Cinayet büro dedektifleri evde yaptığı incelemede 10 yaşında bir çocukları olan çiftin, evlerinde gasp edilerek işkence gördükleri, ağız ve burunlarının kapatıldığı koli bandı nedeniyle boğularak öldürüldüklerini tespit etti. Polis tarafından yapılan tespite göre, soyguncularının "Bağırmasınlar" diye ağızlarını bantladıkları çift nefessiz kalarak boğuldu ve yaşamını yitirdi. Cinayet Masası Polisleri, çifti gasp ederek öldürdükleri belirlenen Suriye uyruklu iki şüpheliyi gözaltına aldı. Çiftin öldürüldüğü evde yapılan aramada da bitmiş koli bandı rulosu bulundu. Evde kan izleri de bulunduğu, kan damlalarının DNA analizine gönderildiği öğrenilirken, çiftin 10 yaşındaki çocuklarının akıbetini belirlemek için de çalışmaların sürdüğü öğrenildi.(Milliyet)