İzmit C Tipi Kapalı Cezaevi'nde isyan çıktı. Mahkumlar koğuşları ateşe verdi. Çok sayıda itfaiye ekibi cezaevine gönderilirken, takviye askeri birlikler de cezaevine gönderildi. Polis ekipleride cezaevi bölgesinde güvenlik önlemi alırken, sağlı ekipleride her ihtimale karşı cezaevinde bekletiliyor.

Olayların büyümesi üzerine askerle havaya bir kaç el ateş etti. Cezaevi çevresinde adeta olağanüstü hal ilan edildi.

 

YANGINA UZUN SÜRE MÜDAHALE EDİLEMEDİ

Cezaevini çatısına çıkan bazı mahkumların bağırarak bir şeyler anlatmaya çalıştığı görüldü. Cezaevindeki yangın hala devam ederken itfaiye ekipler yangını müdahale edemiyor.  Destek amacıyla çevik kuvvet ekipleride cezaevine gönderildi.

TAŞ YAĞMURU

Bir kaç mahkum görüşmek için askerlerin yanına geldi ama herhangi bir anlaşma saplanamayınca tekrar koğuşlarına geri döndü. İtfaiye ekipleri merdivenli araçları ile havadan su sıkarak içerideki yangını söndürdü. Bu sırada cezaevi çatısına çıkan mahkumlar Türk Bayrağı açarak askerlere taş atmaya başladı. Yoğun bir taş saldırısının ardından yetkililer ile mahkumlar arasında görüşmeler devam ediyor.

YANGIN YENİDEN BAŞLADI

Mahkumlar ikna çabaları sürerken cezaevinden yeninden alevler yükselmeye başladı. Mahkumlar topladıkları eşyaları yeniden ateşe verdi. Olayların daha fazla büyümemesi için mahkumlar ikna edilmeye çalışılıyor.

MAHKUM YAKINLARI CEZAEVİ ÖNÜNDE

Mahkumlar ikna çabaları sürerken cezaevinden yeninden alevler yükselmeye başladı. Mahkumlar topladıkları eşyaları yeniden ateşe verdi. Mahkumlar bir yandan da içeride ne bulurlarsa dışarıya fırlatıyor. Ekipleri yine uzun süre yangına müdahale edemedi.Yaklaşık bir buçuk saat sonra yeniden başlayan alevlere itfaiye ekipleri su sıkarak müdahale etti. Dumanlar nedeniyle cezaevinde tutuklu ve hükümlüler idare bölümlerin bulunduğu D-100 karayoluna bakan bölgedeki çatılara çıkıp dumandan etkilenmemeye çalıştı. Olayların daha fazla büyümemesi için mahkumlar ikna edilmeye çalışılıyor. Öte yandan isyanı duyan çok sayıda hükümlü ve tutuklu yakını cezaevine gerdi. Mahkum yakınları bir yanda endişe ile olayları takip ederken yetkililerden bilgi almaya çalışıyor.

Ayrıntılar geliyor...