CHP Kocaeli İl Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen açıklamaya CHP İl Başkanı Cihat Altınyuva, İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Güreli Yolcubal, İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Orhan da Tahsin Tarhan’ın açıklamasında yanında bulundu.
 
SANDALYE SIRALAMASI ÖNEMLİ DEĞİL
Milletvekili aday adaylığı konusunda açıklamalarda bulunan Tahsin Tarhan, milletvekili aday adaylığını açıklamayı bir haftadır beklettiğini belirterek, bu süreç içerisinde iki bin kişiyle istişarelerde bulunduğunu söyledi. Açıklamasına devam eden Tarhan,“Adaylığım konusunda vatandaşların fikirlerini aldım. Geldiğim nokta itibariyle CHP iktidarı Kılıçdaroğlu’nun başbakanlığı ve geleceğim için milletvekili aday adayı olarak yola çıkıyorum. Milletvekilliğinin keyfini çıkarmak yerine Kocaeli’nin, öğrencilerin, ev hanımlarının, emeklilerin, engellilerin, esnafların ve sanayicilerin sorunlarına sahip çıkan bir milletvekili olacağım. 11 milletvekili adayı olacak, önce iktidarın sonra sandalye sayısının hesabını yapıyorum. Partim bana hangi sırada yol verirse o yoldan devam edeceğim” dedi.
 
ERDOĞAN AİLESİNİ KORUMAK İÇİN
Açıklamalarına devam eden Tahsin Tarhan Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini de sözlerine ekleyerek, “ Ateş çemberi içerisinde mutsuz bir halk var sokaklarda. Vatandaşlarımız kredi kartlarından esnaf ve iş adamları banka kredilerinin borçları içersinde yüzüyor. 64 milyar dolarlık dış borç 380 milyar doları buldu. Türkiye tarihindeki borcunun 12 yılda bugün ki zihniyet borçlandırdı. Lozan’dan sonra ilk defa Suriye’deki toprakları savaşmadan kaybettik. İktidar Orta Doğu’nun başkanı olarak yola çıktığından beri geldiğimiz noktayı görüyoruz. Yargı çöktü yasamayı ele geçirdiler, yürütmeyi ele geçirmeye çalışıyorlar. Bütün bunlar bir aileyi korumak için yapılıyor” açıklamalarında bulundu. Tarhan basın toplantısının ardından milletvekili aday adaylığı başvurusunu yapmak üzere Ankara'ya doğru yola çıktı.