YEMEK YEME BAHANESİYLE CİNSEL İSTİSMAR

Demir çelik fabrikasında işçi olan A.K. iddiaya göre komşusunun kızı G.D.'ye, yemek yeme bahanesiyle çağırdığı evinde öperek ve dansa zorlayarak cinsel istismarda bulundu. Gizlice mesaj çektiği ablasının eve gelmesiyle kurtulan G.D., durumu ailesine anlatarak şikayetçi oldu. 'Cinsel istismar' ve 'kişi hürriyetini yoksun kılma' suçlarından tutuklu yargılanan A.K., Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılıp, temyiz aşaması dikkate alınarak tahliye edildi.

KARARIN AÇIKLANMASIYLA SALONDA FENALIK GEÇİRDİ, İNTİHARA KALKIŞTI

Kararın açıklanmasıyla salonda fenalık geçiren, adliye önünde de tepkisini dile getiren G.D., evinde kendisini odaya kapatarak kullandığı sakinleştirici haplardan çok sayıda içerek intihara kalkıştı. Ailesi tarafından Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan G.D., yoğun bakım ünitesinde gördüğü tedaviyle hayati tehlikeyi atlattı ve dün hastaneden taburcu edildi.

YAŞADIKLARINI ANLATTI

G.D., sanığın komşuları ve aile dostları olduğu için evde yemeğe çağırmasını normal karşıladığını, babasının da bu yüzden izin verdiğini söyledi. Evde eşini ve çocuklarını görmeyince şaşırdığını, ardından kendisine ilgisi olduğunu söyleyip cinsel istismarda bulunduğunda şok olduğunu anlatan G.D., şöyle dedi:

"Önce korktum, kimseye anlatamadım. Ağlayınca kurs öğretmenime anlattım. Sonra da babama söyledim. Babam kriz geçirdi. Hastaneye gittik ve o gece bana ilaç verildi. Duruşmada tahliye edilince bunu yediremedim. Çünkü mahkemede bana iftira attılar. Avukat, kendi rızam olduğunu ve bunun benim suçum olduğunu, 'gelmeseydi' gibisinden laflar söylediler. Beni çok aşağıladılar. Bunu kendime yediremedim. Çok gücüme gitti. Çok alındım. Ertesi gün kendimi odama kilitledim. Ağlamaya başladım. Aklıma yaptıkları, mahkemedeki konuşmalar geldi. Gözümün önüne geldi yaptıkları. Bir anlık öfke ile ilaçlarımın hepsini yuttum. Kendisinden şikayetçim. Adaletin yerini bulmasını istiyorum. Ben cinsel istismara uğradım. Benim yaşımdaki hiçbir kızın bu şekilde tacize uğramasını istemiyorum."