Kısa adı KEDFE olan Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu 29 Ekim Pazar günü olağan kongresini yapmaya hazırlanıyor. 
Körfez Belediyesi Kültür Merkezi’nde saat 13:00’de başlayacak olan kongrede 400 üye oy kullanacak. 
Kocaeli’de faaliyet gösteren 19 Erzurum derneğinin birleşmesiyle oluşan federasyon bazı muhalif sesler yükselmeye başladı.


AYAN ‘’AYRIŞMA OLMASIN DİYE ADAY DEĞİLİM’’
Başkanlık için adaylık açıklamasında bulunan Erkan Ayan, geri çekilme nedenini şu şekilde açıkladı, “Ben KEDFE’nin kurucularından biriyim. Fedarasyon kongremizde ikilik ve ayrışma yaratmamak adına aday değilim. Tekin Dursun’un yönetimine de girmeyeceğim.” dedi. 


BAŞKAN TEKİN DURSUN ‘’HİÇ ADAYIM DEMEDİM’’
Erkan Ayan’ın açıklamasına karşı gazetemize açıklamada bulunan Başkan Tekin Dursun ‘’ Federasyonumuz kurulduğu günden, günümüze kadar bütün Kocaeli halkına Erzurumlu duruşuyla, saygı ve sevgi ile yaklaşmıştır. Hiçbir zaman adayım demedim. Görev verildiğinde de kaçmadım. Kocaeli’nin en büyük sivil toplum örgütü olarak, bütün siyasi partilerde temsilcilerimiz olması son derece doğaldır. Ancak Federasyonumuz bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da hiçbir siyasi faaliyetin içerisinde yer almayacak, üyelerine ve sevenlerine hiçbir siyasi telkinde bulunmayacaktır. Bu nedenle Federasyonumuzun adını kullanarak siyasi yada ticari faaliyet gösterecek olan her kim olursa olsun izin vermedim, vermeyeceğim. Bu durum birilerinin canını sıkmış olabilir. Ama taviz veremeyeceğimiz bir konudur. Otuz yıllık ticari hayatım boyunca tek kuruş AK Parti yada bir belediyeye iş yapmadım. Biri iş yapığımı gösterirse bugün başkanlık görevimi bırakırım. Erkan Ayan’ın yaptığı açıklamaya karşıda kırgın değilim’’dedi.


Gözler  29 Ekim Pazar günü yapılacak olan Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu kongresine kitlendi.