Index Grup, büyüme planları ve "geleceğin teknoloji dağıtım grubu" vizyonu doğrultusunda, lojistik sektöründe faaliyet gösteren iştiraki Teklos'u, grubun yeni yatırımı olan Gebze Şekerpınar'daki lojistik üssüne taşıyor. Index Grup'a bağlı şirketlerin yönetim merkezleri ise, Kağıthane-Merkez'deki yeni binada olacak.
 
Türkiye'nin lider bilişim teknolojileri grubu Index, 2006 yılından bu yana faaliyet gösteren lojistik şirketi Teklos Teknoloji Lojistik Hizmetleri A.Ş.'yi Gebze'ye taşıyor. Telekom ve e-ticaret firmalarına lojistik hizmet veren Teklos'un operasyonlarını bundan böyle Şekerpınar'daki 30 bin metrekarelik kapalı alanda yürütecek olan Index Grup, yönetim merkezini de Kağıthane'de yeni binaya taşıyor.
 
Büyüme stratejileri doğrultusunda gerçekleşen yatırım ve taşınma süreci hakkında konuşan Index Grup CEO'su Erol Bilecik, "Index Grup'un temellerini 1989'da Index Bilgisayar ile attık. Bugün bünyemizdeki şirketler ile başta Apple olmak üzere 100'ü aşkın markanın distribütörlüğünü yapıyor ve her geçen gün büyümeye devam ediyoruz. Uzun süredir faaliyetlerimizi yürüttüğümüz Kağıthane'deki yönetim merkezimizi, bölgedeki kentsel dönüşüm konut projeleri ile ön plana çıkan Seba Vadi İnşaat'ın çalışmaları nedeniyle yine aynı bölgeye üç kilometre uzaklıkta bir binaya taşıyoruz. Bundan böyle Index Grup olarak yeni binamızda hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi ve Index Grup'un lojistik üssü Teklos'un taşınmasıyla ilgili olarak da şunları söyledi:
 
"Bilişim teknolojileri, her sektörde olduğu gibi, yatay yapısı gereği lojistik sektöründe de önemli araçların başında geliyor. Özellikle depolama hizmetleri, süreç yönetimi hizmetleri, doğru ürünün doğru zamanda sevkiyatı tedarik zincirinde çok önemli halkaları oluşturuyor. Bu nedenle biz de Index Grup olarak kuruluşumuzdan bu yana lojistiğe çok önem verdik. Gerek sektörümüz, gerekse şirketimiz Teklos açısından doğru depolama ve taşıma hizmeti her geçen gün daha fazla önem kazandı. Bugün Türkiye'nin en büyük telekom şirketlerinin lojistik işlerini de biz yürütüyoruz. Artık Şekerpınar'daki yeni yerimizde geniş hacimli iş yapan bilişim ve e-ticaret şirketlerinin yanı sıra, Index Grup bünyesindeki Index, Datagate, Despec, Netex, Homend ve Artım şirketlerine lojistik hizmetleri vermeye devam edeceğiz. Bu taşınma sonucunda yalnızca teknoloji şirketlerinin lojistik ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayacağız, aynı zamanda bölgede istihdam yaratma konusunda önemli bir atılım yapmış olacağız."