Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kent ulaşımına konfor ve modernlik getirecek tramvay çalışmaları planlı ve koordineli bir şekilde ilerliyor. Alt ve üst yapı çalışmaları, ray imalatları Yahya Kaptan Mahallesi, Şehit Rafet Karacan Caddesi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Necip Fazıl Caddesi gibi birçok noktada aynı anda yürütülüyor.
 
YAHYA KAPTANDAKİ ÇALIŞMALAR
Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Tramvay çalışmalarının Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki bölümünde alt yapı ve yol çalışmalarının Mayıs ayı sonunda tamamlanması planlanıyor. Şehit Rafet Karacan Caddesi ve Gazi Mustafa Kemal Bulvarındaki çalışmalar ise Haziran sonunda tamamlanacak. 
 
ALT YAPI YENİLENİYOR
Necip Fazıl Caddesi'nde sağ eksen 500m, sol eksen 500m yol kazı imalatı yapıldı. Hanlı ve Salkım Söğüt caddesinde yol tasarım çalışmaları başladı 300m kısma alt temel imalatı yapıldı. Gazi Mustafa Kemal Bulvarında çift taraflı 810mt yağmur suyu, 720m atık su, 700m içme suyu imalatı yapıldı Bypass imalatlarına geçildi. Şehit Rafet Karacanda 680 metre hat kazısı yapıldı ve dolguya başlanmaya hazır hale getirildi.
 
 
DİĞER CADDE VE SOKAKLARDA
Elzem sokakta 250 m yol kazısı, doğalgaz deplasesi tamamlanırken yağmur suyu imalatı ve dolgu imalatına başlanıldı. Köse sokakta ise 320 metre yağmur suyu kanalizasyonu içme suyu hattı tamamlanıp yol kazısına başlanıldı. Sarımimoza Caddesinde 350 m hat kazısı yer dolgusu yapılırken 210 metre sağ eksen, 350 metre sol eksen yol kazısı ve dolgusu tamamlandı. Ayrıca sol eksende 170 metre AMT Binder imalatı gerçekleştirildi.