Başbakan Yardımcısı İşler, bir televziyon kanalında yaptığı açıklamada, Twitter ile ilgili idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini belirterek, "TİB Başkanlığının bu karara karşı bir üst mahkeme olarak Bölge İdare Mahkemesine itiraz hakkı bulunuyor.
 
Bu sürecin nasıl olacağını göreceğiz. Mahkeme kararının henüz tebliğ edilmediğini biliyorum. Bölge idare mahkemesi bu kararı onaylarsa, erişimin engellenmesini kaldırın kararı verirse TİB Başkanlığı bunu uygulamak zorunda. Bununda bir süresi var,bir ay içinde uygulanması gerekir. O zamana kadar kalmayacağı kanatindeyim. Bendeki bilgiler Twitter'ın TİB'in taleplerini yerine getirdiği, bir iki husus kaldığı, o husus da gerçekleştikten sonra birkaç gün içerisinde Twitter'in tamamen açılacağı yönünde" dedi.
 
Twitter'ı muhatap alabilmeleri için öncelikle Türkiye'de ofisi olması gerektiğini belirten İşler, "Bizim Twitter ile muhatap olmamız lazım. Bu engellemeden sonra onlar da hemen bir avukatla görüşerek avukatlarını Ankara'ya gönderdiler ve biz kendi taleplerimizi ilettik. Şimdi Twitter'ın Türkiye'ye karşı bir çifte standardı var. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok. Öncelikle Türkiye bir üçüncü dünya ülkesi değil. Bir muz cumhuriyeti değil. Türkiye dünyanın 16. ekonomisi, AB ile müzakereleri yürüten bir ülke. 2023 hedeflerini açıklamış bir ülke ve ileri demokrasi yolunda demokratikleşme paketleri çıkaran bir ülke. AB ile uyum yasalarını çıkarttık. Böyle bir ülkede yaşıyoruz. Twitter'ın çıkıp Türkiye'ye böyle bir muamele yapması kabul etmemiz mümkün değil" diye konuştu.
 
Başbakan Yardımcısı İşler, TİB'in elindeki mahkeme kararlarını Twitter'a ilettiğini kaydederken "Mahkeme kararlarının ilgi konusu olan yayınları kaldırın" denildiğini ancak şirketin cevap vermediğini kaydetti. Emrullah İşler, "Twitter'ın dünyadaki uygulamalarına baktığımızda şunu görüyoruz ki; Twitter başka ülkelerde mahkeme kararı dahi olmadan hükümetlerin taleplerini büyük oranda yerine getirdiğini karşıladığını görüyoruz. Dolayısıyla burada bir çifte standart var" iddiasında bulundu. İşler şöyle devam etti:
 
"Gerçek hayatta yasak olan bir şeyin serbest olması kabul edilebilir bir şey mi? İstediğiniz gibi, hiçbir sorumluluğu olmadan saldıracaksınız, hakaretler, küfürler alıp başını gidecek. Böyle bir şey kabul edilemez. Bundan dolayı Twitter'ın öncelikle ofis açması lazım, ardından da bu tür saldırıları engelleyecek, önleyecek gerekli adımları atması, mahkeme kararlarını uygulaması lazım. Bizim iktidar olarak bir defa internetle, sosyal medya ile bir alıp veremediğimiz yok. Bu interneti Türkiye'de yaygınlaştıran biziz. 
 
Sosyal medya Twitter'den mı ibaret? Eğer bizim sosyal medya ile bir alıp veremediğimiz var ise o zaman hepsini kapatırdık. Böyle bir şey söz konusu değil. Kaldı ki biz zaten özgürlükçü bir iktidarız. Biz özgürlüklerin alanını genişletme gayreti, çabası içerisinde olduk. Yasaklarla mücadele ettik. Türkiye'deki pek çok yasağı hepsini biz kaldırdık."
 
TWITTER REKLAM GELİRİNİN VERGİSİNİ ÖDEMELİ
 
Twitter'ın aynı zamanda reklam aldığını, Türkiye'den aldığı reklamların vergisini ödemediğini belirtirken, "Twitter en kısa zamanda bizim taleplerimizi yerine getirecek. Başbakanımız "Türkiye'nin gücünü herkes görecek' dedi. Kimse Türkiye Cumhuriyetine üçüncü dünya ülkesi muamelesi çekemez, kimse Türkiye'ye muz cumhuriyeti muamalesi çekemez, buna müsaade etmeyiz" dedi.