ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) karşıt gruptaki öğrenciler arasında çıkan kavgada atılan taş ve şişelerle 6 öğrenci yaralandı.
 
ESOGÜ Meşelik Kampusu’nde bugün öğle saatlerinde yaklaşık 100 kişilik ülkücü grup kendi aralarında üniversite sorumlusunun seçilmesi nedeniyle topluca ’Ülkücü Yemini’ edip tekbir getirdi. Grubun büyük çoğunluğu dağılırken kalan yaklaşık 30 kişilik grup ile kantinin önünde ve içerisinde bekleyen sol görüşlü grup arasında tartışma başladı. Ülkücü gruptakiler kantine doğru taş, şişe ve sandalye atarken içeridekiler de şişe ve sandalyeleri fırlatarak karşılık verdi. Özel güvenlik görevlileri kavgayı ayırmak için araya girdi. 
 
Ülkücü grubun uzaklaşması ardından kantinden çıkan grup ’Siz bizi niye korumuyorsunuz?’ diyerek özel güvenlik görevlilere saldırdı. Öğrenciler ile özel güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı.
 
Olaylarda atılan şişe, taş ve sandalyelerden 6 öğrenci yaralandı. Öğrenciler kampus içerisinde bulunan ESOGÜ Hastanesi acil servisine götürüldü.