Gebze Ticaret Odası Kasım Ay'ı Meclis toplantısı, Orka Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, GTO meclis ve meslek komite üyeleri ile basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.
 
Toplantıya başkanlık eden Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, gelişim için en önemli faktörün eğitim olduğunu belirterek, 24 Kasım öğretmenler gününü kutladığı konuşmasında, girişimciliğin ülkemiz açısından son derece önemli olduğu konusuna vurgu yaptı.
 
"Girişimci, yalnızca ticari amaçlı değil, sosyal duyarlılıkla hareket eden kişidir. Toplumun gelişmesine katkı sağlayacak şekilde bireylerin yararına hizmet eder ve her zaman gelişmeden yanadır" ifadesine yer verdi.
 
MODACI KONUK
 
Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler'in kısa konuşmasının ardından söz alan konuk konuşmacı Orka Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, başarılı girişimcileri ödüllendirmek adına düzenlenen 2004 yılında Türkiye'nin de dahil olduğu World Entrepreneur of the year - Yılın Girişimcisi yarışmasının finalisti seçildiğini belirterek, girişimcilikte en önemli nokta yaşanan olumsuzluklara rağmen pes etmeden tekrar cesaret gösterebilmektir dedi. Başarıda en önemli adımın yetenek olduğunu vurgularken, yetenekli insanları doğru yerde konumlandırmanın önemine değindi.
 
40 Bin metrekare ile Türkiye'de ve dünyada 235 mağazaya ulaştıklarını ifade ederken, başarıya ulaşıldığı noktada sosyal sorumluluk bilincinin devreye girdiğini sözlerine ekledi. Girişimcilik yanında, topluma her noktada faydalı olmanın önemini belirten Orakçıoğlu, tüm sanayici ve tacirlerimizin bu noktada duyarlı olmaları gerektiğini de vurguladı.