Son yıllarda peş peşe 5 yıldızlı oteller yapılmayan başlanan Kocaeli'de, şimdi de Kartepe’de bölgenin en büyük oteli inşa ediliyor. 2012 yılının Kocaeli Vergi rekortmeni Murat Mustafa Satı'nın 'BUREAU Projesi' kapsamındaki uluslararası otelde 179 oda, ayrıca 320 rezidans büro ve 23 işyeri yer alacak.

Aynı zamanda doktor- mühendis olan ve 2012 yılında da Kocaeli'de vergi rekortmeni olan Murat Mustafa Satı, D-100 karayolunda İzmit-Adapazarı yolu üzerinde Sapanca Yolu kavşağında Kartepe İlçesi sınırları içinde 8.5 dönüm alan üzerine yaptırdığı otelin temel hafriyatının büyük bir bölümü tamamlandı. 2016 yılında tamamlanacak proje ile ilgili bilgi veren Murat Musafa Satı, zincir otel markası ile hizmet verecek otelin, markasının tüm standartlarını içerdiğini, her türlü teknik donanıma sahip 7 toplantı odası ve faye alanının yer alacağını, VIP Lounge, SPA Merkezi'nde Türk hamamı, buhar odası, sauna, masaj ve yüzme havuzu yer aldığını anlattı.

400 KİŞİYE DE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Kocaeli'nin Türkiye'de sanayi başkenti olduğunu ve bu tür tesise ihtiyaç hissedildiğini belirten Murat Mustafa Satı, otelin Izmit Vapur Iskelesı 10, Cengiz Topel Havalimanı'na 3, Sabiha Gökçen Havalimanı'na da 60 dakika uzakta olduğundan tüm avantajları elinde bulundurduğunu, ulaşımda trafik sorunu da yaşanmayacağını dikkate alarak yer seçimimim buna göre yapıldığını söyledi. Tamamlandığında Kocaeli'nin en büyük oteli olacak projenin toplam maliyetinin yaklaşık 30 milyon doları bulacağı, ayrıca yaklaşık 400 kişiye de istihdam sağlayacağı belirtildi.