İzmit Belediyesi’nden, vergisini ödemeyenleri yakından ilgilendiren önemli bir uyarı yapıldı. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda, 31.07.2015 tarihi itibariyle vadesi geçtiği halde vergisini ödemeyenlerin 293 sıra nolu Vergi Usul Kanununa göre ilan edilerek kamuoyuna duyurulacağı kaydedildi.

 

GAZETELERDE İLAN EDİLECEK

Açıklamada, vergi ödeme gibi bir yükümlülüğün zamanında ve tam olarak yerine getirilmesinde toplumsal desteği sağlamak amacıyla yapılan “Vergi borcu bulunanların kamuoyuna açıklanması” uygulaması için hazırlıkların tamamlandığı ve borçlarını ödemeyenlerin Ağustos ayında yerel gazetelerde ismen açıklanacağı, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için gerekli hassasiyeti göstermeleri menfaatlerine olacaktır” denildi.

 

VERGİ ÖDEMEK VATANDAŞLIK GÖREVİ

İzmit Belediyesi yetkilileri” her vatandaşın vergisini zamanında ödemesi gerekmektedir. Tahsil edilemeyen vergiler devletin daha az kazanması, vatandaşın daha az hizmet alması anlamına gelmektedir. Bu da vergi adaletsizliğine sebebiyet vermektedir. Bu uygulamayla amaç, hem ödenmeyen vergilerin tahsilatını sağlamak hem de vergisini zamanında ödeyerek vatandaşlık görevini yerine getirenlerin hakkını korumaktır. Vergi ödemek en kutsal vatandaşlık görevimizdir” şeklinde konuştular.