Medical Park Hastaneler Grubu’nun “Öpünce Geçmeyen Uflar İçin İlkyardım Eğitimi” projesi kapsamında VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nde gerçekleştirilen organizasyonda eğitmen Deniz Karadeniz, anne ve babalara ev kazalarında yapılması gerekenleri anlattı.

BİRÇOK KONUDA BİLGİ VERİLDİ

Karadeniz, ev kazalarında öksürenin sırtına vurmak, yanık olan yere doğrudan buz koymak, zehirlenmelerde kusturmak gibi yanlışlar yapıldığını söyleyerek, ilkyardım müdahalelerini uygulamalı olarak gösterdi. Slayt gösterisi eşliğindeki eğitimde günlük hayattan örnekler veren Karadeniz, tiyatrocu olmasının da katkısıyla renkli hale getirdiği sunumunda ‘doğru bilinen ama yanlış olan’ bazı ilkyardım uygulamalarına dikkat çekti. Karadeniz, doğru yapıldığında basit bir işlem sayesinde hayat kurtaran ilkyardımın, yanlış yapıldığında ölümlere bile yol açabileceğine vurgu yaptı.

Toplam 3 saat süren eğitimin esas amacının toplumsal farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen eğitmen Karadeniz, eğitimin sonunda tüm katılımcılara imzalı sertifika verdi.